În sfârșit! De sărbători, Ploieștiul a început să semene cu orașele din Vestul țării, Timișoara și Oradea

0
targ-craciun-timisoara_d703c.jpg

targ-craciun-timisoara_d703c.jpg

Nu, nu e o glumă. Din păcate vorbim de aspecte care pun orașul nostru într-o lumină proastă, precum tăiatul porcilor în mijlocul străzii și decoruri horror de sărbători. 

Cu siguranță va amintiți cum arăta în urmă cu patru ani scena nașterii domnului amplasată de către SGU în centrul Ploieștiului în perioada sărbătorilor. Pe scurt, o păpușă machiată excesiv încerca să ne convingă că o reprezintă pe Fecioara Maria, însă în realitatea semăna cu Chucky. 

După patru ani, la Târgul de Crăciun din Timișoara, pe care administrația locală a cheltuit 900 000 de lei, potrivit digi24.ro, a apărut un amplasament asemănător cu cel care i-a oripilat pe ploieșteni. Reacțiile nu au întârziat, iar despre Târgul de Crăciun din acest an din Timișoara deja se vorbește ca fiind vulgar, reușind să șocheze atât pe turiști cât și pe localnici. 

În loc de magi și Fecioara Maria sunt manechine și păpuși din plastic, îmbrăcate necorespunzător vremurilor pe care ar trebui să le reprezinte, iar rujul și perucile stârnesc amuzamentul tuturor. 

Cât despre „tradiția de Ignat”, mai mulți ploieșteni au vrut să se asigure că anul acesta o vor respecta cu strictețe. Nu au ținut cont de faptul că locuiesc într-un oraș capitală de județ și au pus un cort pe strada Privighetorii, s-au înarmat cu un arzător și s-au apucat de pregătirea porcului, astfel încât acesta să încapă în pungi cât mai mici. 

Detalii aici: FOTO/VIDEO-Porc tăiat și pârlit, ziua în amiază mare, în Ploiești, în cartierul Bariera Bucov

Până acum, Poliția Locală Ploiești nu a avut nicio reacție. 

Tot în această săptămână, în alt oraș din Vestul țării, Oradea, un român a început să se pregătească pentru masa de sărbători chiar într-o parcare din blocuri. A înjunghiat un porc și a început să-l tranșeze spre groaza vecinilor. 

În acest caz Poliția Locală din Oradea a aplicat o amendă de 1000 de lei pentru încălcarea legea 61/1991 privind încălcarea normelor de conviețuire socială. 

sursa foto: facebook Evenimente Primaria Timisoara

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău