Pe cine acoperă primarul Dobre în afacerile din Parcul Municipal Vest? Mesajul care-l ”îngroapă” pe edil

0
WhatsApp_Image_2019-12-18_at_11.39.23_6689e.jpeg

WhatsApp_Image_2019-12-18_at_11.39.23_6689e.jpeg

Afacerea ”Orășelul copiilor și ”Târgul de Crăciun” din incinta Parcului Municipal Vest a devenit, oficial, penală, după ce președintele USR Ploiești, Mihai Polițeanu, a anunțat astăzi că a depus o plângere la procurorul șef al DNA, Călin Nistor.

În plângerea penală publicată de observatorulph.ro AICI, primarul Adrian Adobre și directorul Parcului Municipal Vest, Constantin Donald, sunt acuzați de abuz și neglijență în serviciu după ce au încredințat unei firme de colectare a deșeurilor, fără licitație publică, organizarea Târgului de Crăciun și a Orășelului Copiilor în parcul amenajat din fonduri europene.

Practic, pentru închirierea fără limită de teren a parcului, pe o perioadă de aproape o lună, firma respectivă a plătit la bugetul local o taxă modică, de 7000 de lei, așa cum a dezvăluit observatorulph.ro AICI!

În acest context merită precizată dubla măsură a primarului Adrian Dobre cu privire la afacerile derulate în Parcul Municipal Vest.

Astfel, dacă în timpul unei conferințe de presă organizată săptămâna trecută primarul declara că organizarea Târgului de Crăciun și a Orășelului Copiilor s-a făcut legal, în baza unei convenții, nefiind nevoie de o licitație publică, în vara acestui an avea o altă părere.

Interpelat pe Facebook de un comerciant interesat de închirierea unui spațiu în incinta Parcului Municipal Vest, aici funcționând deja ”chioșcurile” aceleiași firme norocoase de colectare a deșeurilor din Pleașa, primarul Adrian Dobre i-a transmis că orice spațiu disponibil din Parcul Vest se scoate la licitație, însă acest lucru nu se va întâmpla mai devreme de doi ani, când expiră interdicția impusă de Uniunea Europeană:

WhatsApp_Image_2019-12-18_at_11.39.23_6689e.jpeg

Mesajul respectiv a fost făcut public de președintele USR Ploiești, Mihai Polțeanu, într-o conferință de presă și este inserat în plângerea penală depusă la procurorul șef al DNA.

Așadar, se naște întrebarea legitimă: când ați mințit domnule primar? În vară, când l-ați trimis la plimbare pe comerciantul respectiv, deși în Parcul Vest funcționau mai multe terase ale firmei din Pleașa sau acum, când ați încercat să dregeți busuiocul în afacerea Târgului de Crăciun și a Orășelului Copiilor? Măcar acum știm că veți răspunde, dacă nu public, măcar unui procuror anticorupție.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

CLICK PENTRU A COMENTA

Comentariul tău
Numele tău