Volosevici nevinovat în instanță, candidat la Primăria Ploiești? Cine (nu) se bucură?

0
14333797_1076723339102135_5311703040551345971_n_4f684.jpg

14333797_1076723339102135_5311703040551345971_n_4f684.jpg

Nu se simt prea bine multe organizații de partid, după vestea de astăzi. Andrei Volosevici a câștigat în prima instanță, în dosarul care l-a scos din cursa pentru Primăria Ploiești. Povestea nu se termină aici, ci se poate spune că abia acum începe.

Urmează ca Volosevici să mai treacă și printr-un apel, dar verdictul Tribunalului Prahova îi repune pe scena politică ploieșteană. Situația e dată naibii pentru partidele care visează să câștige Primăria Ploiești. Nu întrebați de ce, fiind suficient să priviți la cum arată și funcționează Ploieștiul astăzi. Nu o spunem noi, ci miile de mesaje ale ploieștenilor.

Citind comentariile la știrea achitării lui Andrei Volosevici în prima instanță, constat că ceea ce am tot auzit în ultimii ani se confirmă. Respectiv, multă lume îl regretă. De ce? Comparația cu ceea ce a urmat, în raport cu ce era pe vremea când ”Volo” era primar:

-Au fost proiecte europene? Au fost și s-a văzut, chiar dacă ulterior au fost batjocorite.

-Orașul era curat? Era și ți-era mai mare dragul de cum arătau și erau îngrijite spațiile verzi, domeniul public în general.

-Străzile erau asfaltate? Chiar dacă în primii doi ani de mandat treaba s-a mișcat mai greu, s-au găsit apoi banii necesari pentru asfaltări serioase, pentru parcări reamenajate prin aproape toate cartierele. 

-S-a concretizat proiectul stadionului Ilie Oană? S-a… și arată cum foarte bine știți, chiar dacă pe el au pus fundulețele niște băieți care au copt afaceri bunicele acolo. Asta este însă o cu totul altă poveste.

La SGU nu erau probleme cu salariile, la TCE la fel și exemplele pot continua. Desigur, mai erau enorm de multe de făcut și de adus la standarde cum tot contribuabilul își dorește. Volosevici nu a mai prins al doilea mandat, fiind urmat de Bădescu, într-un joc al unor forțe cărora Volosevici nu avea cum să le facă față, nu atunci. Rezultatul s-a văzut. Și chiar dacă Volosevici era din PDL, un partid care căzuse enorm în preferințele electoratului, la procentele lui Volosevici nu prea se contoriza ura față de prostiile lui Băsescu. În fond, pe ploieșteni îi interesa ce face primarul pentru orașul lor. O abordare corectă, iar electoratul are întotdeauna dreptate. 

Volosevici a trecut cu greu peste eșecul la mustață în fața mașinăriei infernale din spatele lui Bădescu. Nu a digerat ușor înfrângerea. Pentru o perioadă s-a supărat pe colegii săi de partid, pe care i-a suspectat că îl ”vânduseră”. S-a izolat și aproape că nu a mai comunicat, revenind mai târziu la sentimente mai bune. Împăcarea nu a durat însă prea mult. Andrei Volosevici nu e un tip comod, ba chiar este unul destul de dificil, capricios. Uneori destul de vulcanic, a reușit să își facă mulți inamici și să își atragă antipatii din rândul colaboratorilor din primărie. Toate acestea nu reprezintă neapărat trăsături negative, mai ales că acest fel de atitudine a mai mișcat lucrurile într-un aparat administrativ anchilozat. Mulți chiar au apreciat ieșirile nervoase ale fostului primar, fiind clar că nu se putea lucra altfel cu mulți din Primăria Ploiești.

Era aproape de un nou mandat, în următorul ciclu electoral, dar dosarul în care astăzi a fost achitat l-a scos din joc, fiind nevoit să se retragă din cursă. Atât cât a mai depins de el, Volosevici l-a recomandat și susținut pe Adrian Dobre, la vremea respectivă fiind foarte buni prieteni. Dobre fusese prefect în perioada în care Volo era primar. Nu știu dacă va răspunde, dar îl întreb public pe Volosevici dacă regretă recomandarea făcută atunci. Simplă curiozitate…

Pe surse, de la mai multe partide, știu că are mai multe propuneri pentru a candida la primărie. Se spune că și PSD-ul l-ar vrea. Despre PNL, greu de spus. Orgolii, polițe de plătit, alte interese al celor care acum gravitează în jurul primăriei. 

Un lucru e cert: la ce oferte prezintă PNL, PSD, USR și cine s-o mai încumeta să amușineze electoral pe la Primăria Ploiești, și dacă ar candida independent, Volosevici ar fi un real pericol. Pentru noi, ploieștenii, cum va fi?

14333797_1076723339102135_5311703040551345971_n_0f1cf.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău