În weekend vine în vizită fratele de la Sibiu. În ce ”obor” de Crăciun să-l duc și ce să-i arat în Ploiești ca să nu mă fac de râs?!

0
balci_d70fc.jpg

balci_d70fc.jpg

”În Ploieștiul ăsta nu s-a schimbat nimic, de 20 de ani de când am plecat de aici!” Asta îmi spune de fiecare dată fratele meu, când îmi ”împinge” o vizită, el mutându-se la Sibiu imediat după ce a terminat liceul. Cu siguranță, va avea același sentiment și în weekend, chiar dacă iluminatul festiv mai ascunde din griul acestui oraș încremenit în timp.

În timp ce Târgul de Crăciun din Sibiu concurează cu cel din Viena, noi, ploieștenii suntem mai șmecheri. Avem nu doar un târg de Crăciun, ci patru, deși acestea par mai degrabă o combinație de bâlci cu obor.

Să le trecem în revistă, coane Fănică:

Primul târg este al Primăriei Ploiești, la Parcul Municipal Vest, unde terasele înșirate dau impresia unui festival al berii din Alaska. ”Răcorim România!” scrie pe corturile din câmp. Să fie vreo premoniție? 🙂 Aici copiii se pot da în comedii și pot ”pescui” rațe/rățoi. Wow!

Al doilea este organizat de Consiliul județean Prahova în fața Palatului Administrativ, unde căsuțele stau mai mult închise, iar o clătită costă 10 lei.

WhatsApp_Image_2019-12-09_at_15.42.18_a84e4.jpeg

Al treilea este ”opera” celor de la SGU Ploiești și este ”amenajat” la Sala Sporturilor Olimpia, unde băieți cu ceafa lată dau cu pumnul într-un aparat, pe ritmuri de manele (detalii aici: VIDEO: ”Să moară familia lu’ Moșu”, ce manele de suflet se aud la Sala Sporturilor Ploiești, de sărbători)

Al patrulea, organizat de Hale și Piețe Sa, în zona centrală, unde găsești de toate, de la șuncă afumată și haine de blană, până la chiloți și banane.

WhatsApp_Image_2019-12-09_at_15.42.36_31a6c.jpeg

Văzând aceste imagini, nu vă încearcă un sentiment de rușine/jenă/furie atunci când sunteți nevoiți să vă plimbați rudele/musafirii veniți din alte zone prin Ploiești? 

Cum la ”târgurile” de mai sus îmi este rușine să ajung, aștept de la voi ”alternative” de ieșit în oraș, cu excepția mall-urilor că d-astea au și ei, ”sărakii” din Sibiu 🙂

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău