Ăștia care ați făcut giratoriul ”vieții” pe Centura de Vest a Ploieștiului, de la km 5, ia plecați acasă! Sunteți degeaba!

0
WhatsApp_Image_2019-11-29_at_13.44.24_1_2d0ee.jpeg

WhatsApp_Image_2019-11-29_at_13.44.24_1_2d0ee.jpeg

Amenajarea fără cap al giratoriului de pe centura de Vest a Ploieștiului, din dreptul stației de carburanți Lukoil (km 5) își produce zilnic efectele: coloana de mașini se întinde pe ambele sensuri pe câțiva kilometri. Astăzi, polițiștii de la rutieră, prezenți în zonă cu ocazia vizitei ministrului de Interne la Școala de Poliție din Câmpina, mai mult au încurcat traficul rutier sufocat de incompetența celor care au gândit această ”soluție”.

Știți cât ne costă prostia lor? Două milioane de lei! Atât a fost factura pentru giratoriul de pe centura de Vest a Ploieștiului, inaugurat în această vară și care trebuia să fluidizeze traficul rutier în zona centrelor comerciale. 

Singurul lucru bun a fost eliminarea accidentelor rutiere grave, în rest…praf și pulbere!

Deși aveau modelul giratoriului de la Bărcănești, unde există bandă separată pentru șoferii care merg spre București și unde circulația rutieră este ok, indiferent de valorile de trafic, proiectantul, dar și factorii de decizie care au aprobat investiția uriașă pentru un giratoriu pe pământ au dat-o în bară.

Mă refer aici la conducerea Consiliului Județean, CNAIR și Poliția Rutieră. Niciunul dintre șefii acestor instituții nu a anticipat haosul creat de lipsa unei benzi separate pe sensul spre București. Iar inevitabilul s-a produs.

Iată ce declara pe 1 iulie, la primul ambuteiaj major din cauza giratoriului, Bogdan Toader, președintele Consiliului județean Prahova, pentru Mediafax: ”Ne-au sesizat cei de la Poliție situația creată. Am luat legătura cu CNAIR. Soluția este crearea unei benzi directe care să preia traficul către Capitală”.

Astăzi, 29 noiembrie, coloana de mașini se întinde de la ieșirea din pădure de la Păulești până la acest giratoriu prost gândit.

Zeci de șoferi ne-au sesizat blocajul din trafic, concomitent cu umplerea frigiderelor celor care au ”comis-o” și pentru care avem și noi un călduros îndemn: ”Plecați acasă, sunteți degeaba!”.

Așa arăta harta blocajului pe centura Ploieștiului vineri, la ora 14:00

WhatsApp_Image_2019-11-29_at_14.01.18_ce472.jpeg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău