WhatsApp_Image_2019-11-29_at_13.44.24_1_2d0ee.jpeg

Amenajarea fără cap al giratoriului de pe centura de Vest a Ploieștiului, din dreptul stației de carburanți Lukoil (km 5) își produce zilnic efectele: coloana de mașini se întinde pe ambele sensuri pe câțiva kilometri. Astăzi, polițiștii de la rutieră, prezenți în zonă cu ocazia vizitei ministrului de Interne la Școala de Poliție din Câmpina, mai mult au încurcat traficul rutier sufocat de incompetența celor care au gândit această ”soluție”.

Știți cât ne costă prostia lor? Două milioane de lei! Atât a fost factura pentru giratoriul de pe centura de Vest a Ploieștiului, inaugurat în această vară și care trebuia să fluidizeze traficul rutier în zona centrelor comerciale. 

Singurul lucru bun a fost eliminarea accidentelor rutiere grave, în rest...praf și pulbere!

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Deși aveau modelul giratoriului de la Bărcănești, unde există bandă separată pentru șoferii care merg spre București și unde circulația rutieră este ok, indiferent de valorile de trafic, proiectantul, dar și factorii de decizie care au aprobat investiția uriașă pentru un giratoriu pe pământ au dat-o în bară.

Mă refer aici la conducerea Consiliului Județean, CNAIR și Poliția Rutieră. Niciunul dintre șefii acestor instituții nu a anticipat haosul creat de lipsa unei benzi separate pe sensul spre București. Iar inevitabilul s-a produs.

Iată ce declara pe 1 iulie, la primul ambuteiaj major din cauza giratoriului, Bogdan Toader, președintele Consiliului județean Prahova, pentru Mediafax: ”Ne-au sesizat cei de la Poliție situația creată. Am luat legătura cu CNAIR. Soluția este crearea unei benzi directe care să preia traficul către Capitală”.

Astăzi, 29 noiembrie, coloana de mașini se întinde de la ieșirea din pădure de la Păulești până la acest giratoriu prost gândit.

Zeci de șoferi ne-au sesizat blocajul din trafic, concomitent cu umplerea frigiderelor celor care au ”comis-o” și pentru care avem și noi un călduros îndemn: ”Plecați acasă, sunteți degeaba!”.

Așa arăta harta blocajului pe centura Ploieștiului vineri, la ora 14:00

WhatsApp_Image_2019-11-29_at_14.01.18_ce472.jpeg

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
director editorial
Mai multe despre autor și articolele sale
Este ziarist din 1997 și a colaborat cu mai multe instituții de media locale și naționale până în 2007, când a devenit editor coordonator al www.observatorulph.ro, liderul actual al presei prahovene.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg