Stimați politicieni, ridicați-vă vălul de pe față și încercați să înțelegeți ceva din rezultatul alegerilor de duminică!

0
vot_stampile_b215a.jpeg

vot_stampile_b215a.jpegAlegerile prezidențiale demonstrează încă o dată, de parcă ar mai fi fost cazul, că mulți dintre îndoctrinații politici n-au înțeles mare lucru din modul în care au votat românii. De duminică seara încoace văd și aud comentarii de genul „am câștigat!”, spus de mulți dintre primarii și consilierii liberali sau de la PSD vin afirmațiile de genul: „ați ales președintele care i-a dezbinat pe români“ sau „aveți guvern și președinte, de ce nu luați măsurile promise“.

Le vom analiza pe rând.

De acel „am câștigat“ ar cam trebui să le fie teamă primarilor și parlamentarilor liberali pentru că românii au demonstrat că sunt în stare să se mobilizeze și să taxeze crunt prin votul lor. Nu ei i-au scos din casă pe oameni pentru a-și manifesta dreptul constituțional, ci Ordonanța 13, Ordonanța 114, acțiunile din 10 august 2018, atacul repetat la Legile Justiției, sfidarea și aroganța manifestate de acei pesediști care au luat măsuri pe principiu „pentru că putem“. În mare parte, scorul lui Iohannis nu a fost un vot „pentru”, ci unul „împotriva“ unor guvernanți și parlamentari care au crezut că-și pot trece această țară în administrarea proprie. Prin urmare, românii au reacționat.

Da, dezamăgitor, domnilor primari din multe localități prahovene care vă înfumurați cu scorul obținut la alegeri. Nu, nu este meritul vostru, nu este meritul PNL-ului. Oamenii au votat persoana și nu partidul. Și la fel vor face și la locale, unde, momentan, aveți impresia că sunteți pe „cai mari“. Până la alegeri nu mai este foarte mult, nu prea mai aveți cum să faceți ceea ce nu ați reușit în cei trei ani și jumătate de mandat.

Nu mai merge „spălarea” creierelor cu promisiuni sau cu câte-o stradă plombată, o serbare electorală cu mici și bere sau câte-o sacoșă cu o pungă de făină și zahăr, oferite de Sărbători. Oamenii vor fapte, vor investiții, vor ca în localitatea lor să aibă condiții, siguranță, infrastructură etc.

Pe unii dintre voi, poate că o să vă salveze alegerea printr-un singur tur de scrutin, dar sperăm ca lucrurile să nu rămână așa și tindem să credem că actualii guvernanți vor face cam tot ce pot pentru reintroducerea alegerilor locale în două tururi. Nu pentru că așa e firesc, ci pentru că sunt conștienți că printr-un singur tur de scrutin, prima șansă o au edilii în funcție și care sunt în marea lor parte ai PSD-ului.

O situație propagată de ceva timp încoace de adepții social-democraților și manifestată intens în acest zile,este că „avem” guvernul și președintele care i-au dezbinat pe români. Un bulgăre care s-a tot rostogolit, dar care se tot topește. Pentru că mai uniți ca acum românii parcă n-au fost niciodată. Au făcut front comun, atât în țară, cât și în Diaspora și și-au exprimat repulsia prin votul de la europarlamentare și prezidențiale față de un partid care a crezut că-i poate domina. De la „Duminica Orbului“ și confruntarea Iliescu-Vadim Tudor, procentul nu a mai fost niciodată atât de mare pentru un cadidat la Cotroceni.

Și tot din categoria „propagandă ieftină“ este și atacul în care noii guvernanți sunt trași la răspundere că nu transformă România peste noapte. Nici n-au cum! Și asta pentru că încă lucrează și încă vor modela multe luni de aici încolo un „aluat“ al PSD-ului. Dar și când vor avea puterea de a guverna după propria rețetă, atunci nu vor mai avea nicio scuză.

Românii au așteptări mari de la ei, iar răbdarea nu mai este infinită…

vot_stampile_07d3e.jpeg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău