Eu cu cine votez? Avem cea mai penibilă campanie electorală!

0
candidati-alegeri-prezidentiale-2019-372597_218eb.jpg

candidati-alegeri-prezidentiale-2019-372597_218eb.jpg

În lipsa unei campanii electorale adevărate, cu dezbateri televizate în care candidații ar trebui să se ”bată” în programe și idei, lumea habar nu are că duminică, 10 noiembrie, sunt alegeri prezidențiale.

– Te duci duminică la vot?

– De ce, sunt alegeri duminică?

– Da, cum n-ai aflat până acum?

– Habar nu am! Ce votăm?

Este dialogul purtat zilele trecute cu un amic care nu este preocupat de viața politică, dar care trăiește totuși în România, cu câteva zile înainte de cea mai importantă campanie electorală din ultimii cinci ani: prezidențialele.

E adevărat că prietenul meu nu se uită la posturile TV de știri și că probabil își ia informația citind titlurile ziarelor de pe Facebook, dar în situația lui se află foarte mulți alți votanți. Aceștia nu se vor prezenta la urne nu doar din comoditate sau din cauza lipsei ofertei electorale, ci pentru că NU a existat o campanie pe bune.

Câteva poze aruncate de organizațiile partidelor pe Facebook, apreciate doar de membrii formațiunilor politice nu sunt suficiente.

Revenind la campaniile trecute, vă mai aduceți aminte confruntările de la TV dintre Băsescu și Geoană sau Iohannis și Ponta? Au născut multe ”patimi”, dezbateri, discuții aprinse în spațiul public. Unii și-au susținut candidatul preferat, alții au votat în funcție de impresia lăsată la TV. 

Chiar dacă o dezbatere televizată între Iohannis și Dăncilă, sau Paleologu și Barna ar fi fost poate amuzantă, măcar i-am fi văzut sub lumina reflectoarelor pe cei care vor să conducă România până în 2024. Din păcate, cei mai importanți candidați au fugit efectiv de dezbateri.

În anul de grație 2019,  Iohannis pare să defileze spre victoria supremă, mai ales după ce și-a instalat guvernul PNL, singurul țel al candidatului PSD este să prindă turul al doilea, pentru că matematic nu are cum să câștige scrutinul decisiv, gafele l-au costat pe Barna scump, iar actorul Diaconu a fost abandonat de Ponta și Tăriceanu pe holurile teatrului politic. 

Concluzia: nu știu cât va fi prezența la vot, însă știu că vom avea cele mai discrete/penibile alegeri prezidențiale din istoria post-decembristă.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

CLICK PENTRU A COMENTA

Comentariul tău
Numele tău