Mulți sunt cei care s-au bucurat de plecarea Vioricăi, dar foarte puțini cei care s-au bucurat de venirea lui Orban. Explicații

0
images_ce95b.jpg

images_ce95b.jpg

România a trecut prin cea mai jenantă perioadă a istoriei democratice, fiind guvernată de o persoană care cu greu se putea exprima în limba maternă. Nu discutăm despre măsurile adoptate de guvernarea PSD, ci despre rușinea de a avea un premier sfertodoct.

S-a întâmplat să trecem printr-o asemenea rușine națională, nu din vina PSD, ci a celor care s-au p… de el de vot. Electoratul PSD nu a micționat cu boltă, ci cu ștampila, așa că rezultatul s-a văzut. De remarcat este că deși a câștigat alegerile cu un scor cum doar imediat după revoluție s-a mai văzut,  PSD-ul este singurul partid care s-a bătut singur. Ar putea adopta ca slogan de campanie ”Am înfrânt!”

Când ai puterea în mână, dar ai schimbat trei premieri, când ai un lider răcoros și spuma mitocanilor ca vectori de imagine, când defilezi cu interlopii pe la tv, ai toate șansele să te autodistrugi. PSD a făcut-o, dar nu vă grăbiți să-i țineți coliva și să-i aprindeți lumânări!

Amintiți-vă că PSD a mai căzut o dată, iar PNL și PDL (acum la și la ofertă de 2 într-unul) au făcut tot ce le-a stat în putință să-i resusciteze pe social democrați. Și câți nu le cântau prohodul psd-iștilor… Prematur și prostește! Atât de slabă a fost Alina Gorghiu la ultimele alegeri generale, încât PNL a înregistrat cea mai severă înfrângere la generale.  În rândul maselor s-a propagat percepția că PNL chiar nu are oameni. Epoca post-Antonescu a fost cea mai grea. Liberalii au avut de plătit și alianța nefirească și odioasă numită USL, o struțo-cămilă politică, bazată doar pe interesele personale ale unor social democrați și liberali. Atât de scârbit a fost electoratul de dreapta, încât nu s-a mai prezentat în fața urnelor, girând astfel renașterea PSD.

Acum, liberalii ajung din nou la putere, de această dată ca inamici ai PSD. Nesperată șansă pentru ei, dar bucuria este doar una cu data de expirare de maxim 2-3 zile. Electoratul este extrem de sensibil, urmărind cu atenție fiecare mișcare. Liberalii au șansa să demonstreze că au oameni capabili. Habar nu am dacă chiar au, dar am îndoieli serioase, doar amintindu-mi cum își făcea ieri selfie-uri noul ministru de Finanțe, Florin Cîțu. Nici teatralul Orban nu mi-a plăcut. Parcă prea cuprins de propria importanță. Mai întâi demonstrează, apoi ”arde-o în figuri”, deși un om educat, un politician rasat nu ar face-o nici în condițiile unei guvernări de succes.

Așa se face că mulți români s-au bucurat de faptul că au scăpat de o analfabetă, dar mult mai puțini sunt cei care s-au bucurat că Orban e premier. Scepticismul românilor este deplin justificat. Vom vedea, pas cu pas, dacă Orban va ridica PNL-ul sau va resuscita PSD-ul. 

images_ca168.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

CLICK PENTRU A COMENTA

Comentariul tău
Numele tău