dinca_f0b14.jpg

Tragediile de la Caracal și cea de la Gura Șuții, victimele criminalilor fiind minore, a scos la iveală carențele sistemului judiciar și cutume ilegale: ”trebuie să treacă 24 de ore de la dispariție ca să demarăm căutările”.

În cele două cazuri, în loc ca polițiștii și procurorii să intervină imediat, anchetatorii le-au transmis rudelor fetiților ucise de pedofili că trebuie să treacă 24 de ore de la dispariția minorelor de acasă pentru a demara cercetările. 

Ei bune, acest termen nu există în legislația românească.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Polițiștii sunt obligați să demareze ”deîndată” procedura de căutare a unui copil anunţat de către familie sau reprezentantul legal ca dispărut de la domiciliu, potrivit adevarul.ro

În urma tragediilor, în Prahova autoritățile au schimbat foaia, renunțând la această cutumă care s-a dovedit a fi fatală în multe cazuri, astfel încât disparițiile minorilor sunt date publicității la scurt timp după producerea lor.

Este și cazul unui adolescent de 16 ani, care a plecat dintr-un centru de plasament sâmbătă dimineață. Dispariția lui a fost comunicată imediat de IJP Prahova printr-un anunț, până la data  publicării acestui articol acesta nefiind găsit.

Din păcate, a trebuit să moară Alexandra și apoi Adriana pentru ca polițiștii să renunțe la un gest de comoditate penibilă.

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

harold.jpg

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg