Poate că Alexandra și Adriana ar fi trăit dacă nu exista minciuna celor 24 de ore de la dispariția unui copil

0
dinca_f0b14.jpg

dinca_f0b14.jpg

Tragediile de la Caracal și cea de la Gura Șuții, victimele criminalilor fiind minore, a scos la iveală carențele sistemului judiciar și cutume ilegale: ”trebuie să treacă 24 de ore de la dispariție ca să demarăm căutările”.

În cele două cazuri, în loc ca polițiștii și procurorii să intervină imediat, anchetatorii le-au transmis rudelor fetiților ucise de pedofili că trebuie să treacă 24 de ore de la dispariția minorelor de acasă pentru a demara cercetările. 

Ei bune, acest termen nu există în legislația românească.

Polițiștii sunt obligați să demareze ”deîndată” procedura de căutare a unui copil anunţat de către familie sau reprezentantul legal ca dispărut de la domiciliu, potrivit adevarul.ro

În urma tragediilor, în Prahova autoritățile au schimbat foaia, renunțând la această cutumă care s-a dovedit a fi fatală în multe cazuri, astfel încât disparițiile minorilor sunt date publicității la scurt timp după producerea lor.

Este și cazul unui adolescent de 16 ani, care a plecat dintr-un centru de plasament sâmbătă dimineață. Dispariția lui a fost comunicată imediat de IJP Prahova printr-un anunț, până la data  publicării acestui articol acesta nefiind găsit.

Din păcate, a trebuit să moară Alexandra și apoi Adriana pentru ca polițiștii să renunțe la un gest de comoditate penibilă.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău