
Bâlciul organizat de Primăria Câmpina chiar lângă Spitalul Municipal, cu trafic deviat pentru ambulanțe, cu băuturi alcoolice comercializate pe scările Ambulatoriului, cu fum și miros de grătare sub nasul bolnavilor, inclusiv a celor de la Terapie Intensivă, a stârnit o serie de reacții. Dacă anul trecut, mulți au crezut că este o excepție locul ales pentru organizarea acestui așa-zis festival și au trecut cu vederea, nu aceeași înțelegere a fost și în acest an. De ce ai face un astfel de circ public într-o astfel de zonă, când Câmpina are un loc special destinat adunărilor/petrecerilor publice?
Publicarea articolului BÂLCI CU MUZICĂ DE PETRECERE ȘI GRĂTARE CHIAR SUB NASUL BOLNAVILOR a stârnit în rândul câmpinenilor o serie de reacții. Pe cel mai popular grup de socializare de pe Facebook, creat pentru câmpineni, oamnenii și-au exprimat democratic părerile pro și contra acestei manifestații.
Cum lumea încă este avidă după „pâine și circ“, iar mulți o consideră o formă de divertisment, de a ieși din casă, puțini au fost cei care s-au opus derulării ei. Aproape toate localitățile au o astfel de petrecere anuală, prin urmare Câmpina de ce s-ar abate? Problema majoră, invocată atât în articol și dezbătută de majoritatea câmpinenilor pe pagina de facebook „Esti din Campina dacă…” a fost referitoare la locul ales pentru organizarea bâlciului, adică gard în gard cu Spitalul Municipal Câmpina. Bolnavii care și-au dat duhul în weekend-ul acesta au fost printre „privilegiații“ care au avut parte nu doar de lumânare, ci și de muzică la căpătâi.
Cei care s-au încumetat să deschidă ferestrele s-au „bucurat“ din plin de izul și fumul cârnaților, micilor și pastramei la grătar. Tot ce trebuie unui bolnav… Iar ambulanțele au fost nevoite să ocolească pentru a aduce bolnavii.
La sfârșitul festivalului, locatarii din zonă au mai constatat un aspect. Scările blocurilor din zonă au fost transformate în toalete publice. Deh, e mai greu să te fofilezi în boscheții parcurilor din zonă, iar până la singura toaletă publică de la piață era ceva de mers.
După eșec, vrea consultare publică
Deranjat de avalanșa de comentarii nefavorabile, primarul Horia Tiseanu a găsit de cuviință să comenteze în dreptul articolului care după părerea sa are cu totul alt motiv de apărea în spațiul public, dar nicidecum realitatea constată de mii de oameni.
„Câteva comentarii pentru corecta informare a cititorilor:
1.Până la această oră ( duminica,19.15) nu s-a primit nicio reclamație la Poliția Națională și Poliția Locală din partea pacienților și/sau a personalului spitalului.
2.Se organizează pe acest amplasament pentru că este singurul din care se poate vedea focul de artificii, care se va lansa din parcarea Fibec. Acesta pentru că cetatenii au solicitat să organizăm foc de artificii, iar din vechiul amplasament (parcul fost Soldat) nu se putea realiza, după apariția normelor noi ISU ( după catastrofa de la «Colectiv»).
Vom organiza o consultare publică (on line etc) pentru a afla care sunt opțiunile câmpinenilor privind spectacolele publice viitoare”, a scris primarul Tisaenu.
Oamenii au venit imediat cu soluții, dar și cu replici referitoare la lipsa de activitate a acestei administrații locale, în frunte cu edilul. Un primar pentru care, în ultima vreme, singura preocupare pare a fi doar cultul personalității.
Luați de citiți, domnule primar!
„Manifestația chicioasă se putea organiza la «Fântâna cu cireți», locul care era destinat odinioară pentru astfel de ocazii,…dar aici ar deranja doar vipurile…”, a scris o câmpineancă.
„Nu-ți doresc să ai parte de un «festival» bâlci țigănesc marca Tiseanu, să stai cu perfuzii în mână pe pat de spital și sâmbătă, duminică, să asculți țiganiada primăriei. Un loc pentru acest BÂLCI ȚIGĂNESC era stadionul de la Fost Ira”, este răspunsul dat de localnică unei alte persoane care susținea că de manifestarea kitschoasă a municipalității câmpinene s-au bucurat inclusiv bolnavii internați.
„Dom’ primar Tiseanu, adevărul e că …sunteți pe nicăieri, și la propriu, și la figurat! Ați reușit (și ați ajutat) să duceți de râpă ce mai rămăsese din orașul ăsta, prin tot ce-ați făcut și/sau n-ați făcut! Și, odată cu dvs., toată «echipa» aia de consilieri, locali, personali, cum or fi ei (și e în ghilimele, pt. că o echipă adevărată lucrează la unison, nu hăis și cea).
Nu sunteți doar cel mai slab primar, probabil din toată istoria orașului, dar și cel mai tupeist! Nu știu cum de mai deschideți gura, cum de mai ieșiți pe stradă…. Dar cred că sunteți cu adevărat bolnav de un cult al personalității și chiar sunteți convins că ați ajuns primar pentru că meritați și că v-ați pricepe la ceva. Nu! Ați ajuns acolo din același joc nenorocit și blestemat de a alege răul cel mai mic! Și v-ați menținut acolo cu astfel de țigănii, pomeni și promisiuni mincinoase aruncate ani de-a rândul!
Și cred că sunteți convins că ați putea fi în continuare cel mai bun primar pe care l-ar putea avea orașul ăsta și, deci, veți candida cu tupeu și nerușinare încă o dată. Sper să dea Dumnezeu minte câmpinenior, mai bine mai târziu!“, i-a răspuns un câmpinean primarului Tiseanu.
„Bâlciul rușinii unei administrații cu multe lipsuri. Sunt de acord cu ideea că mai bine investeau banii ăștia în ceva mai util. Sincer, atâta timp cât se vor găsi clienți pentru căscat gura tâmp la artificiile d-lui primar, dar vor da în gropi pe trotuarele inexistente de pe Calea Doftanei, rămânem la stadiul de rural. Pâine și circ de la primărie să tăcem și să zicem că e frumos și bine. NU.
Îi felicit pe tinerii și îndrumătorii lor care au fost premiați pentru rezultatele obținute, dar poate ar fi bine să gândească administrația la proiecte reale de combatere a analfabetismului funcțional în rândul elevilor și de programe de sport gratuite pentru toți copiii. Atunci ar fi un motiv de fală pentru administrație, nu rezultatele obținute cu sacrificii financiare suportate de părinți”, este un alt mesaj transmis, post-eveniment, edilului de la Câmpina.
Dar cum ne-a obișnuit, cu siguranță au și acești oameni niște motive „ascunse“ de a nu vedea și aprecia mulțimea de realizări pe care, suprinzător, doar primarul și câțiva apropiați de-ai săi le văd.
FOTO: