70496515_2370048826365554_3051207168658243584_n_84edf.jpg

”Era mai bine pe vremea lui Ceaușescu! Ne dădea apartamente, loc de muncă la fabrică...” De câte ori aud regretele astea mă ia capul, pentru că ”Epoca de aur” mi-a distrus copilăria. Nici nu vreau să-mi imaginez ce simt victimele ororilor regimului comunist când văd niște puștani fără minte lăudându-se pe Facebook cu steagul partidului comunist în fața închisorii din Pitești unde, mi-e silă să și tastez citatul, ”jegurile anticomuniste au primit pedeapsa meritată în timpul tovarășului Gheorghiu-Dej”. Doamne, în ce țară crește copilul meu...

Când a picat Ceaușescu aveam 12 ani. Au trecut de atunci aproape 30 de ani, dar și acum mi-e frică de întunericul în care trăiam și învățam istoria PCR. 

Fac parte din generația cu cheia la gât, care atunci când ajungea în fața blocului aprindea lumânări ca să urce până la etajul al treilea (eu eram norocos, față de alți colegi care locuiau la ultimul etaj) pentru că ”regretatul Ceaușescu” livra populației energie elctrică după program. ”Acasă” era un apartament înghețat, doarece caloriferele se încălzeau după același orar de lagăr comunist.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Urăsc iarna pentru că atunci când eram mic mi-au degerat mâinile și picioarele stând la coadă cu orele în fața alimentarei din Bariera București pentru o sticlă de lapte, o franzelă sau tacâmuri de pui.

Refuz să cred că am trăit singur pe planeta comuniștilor și că astăzi, la 30 de ani după dispariția odiosului, încă mai există persoane care îl regretă pe Ceaușescu.

Văzând însă postarea pe Facebook a Uniunii Tineretului Comunist, cu niște puștani elogiind experimentul Pitești, unde luptătorii anti-comuniști au fost uciși și torturați, nu pot să nu mă întreb: Voi, ăștia de-l regretați pe Ceaușescu, sunteți bine cu capul?

P.S. Înfiorător este că postarea nemernicilor a primit aprecieri și comentarii încurajatoare, motiv pentru care voi face tot ce depinde de mine ca fiul meu să plece din această țară. Aici am rămas doar unii care nu mai avem nicio șansă să ne facem bine...

 

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

harold.jpg

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg