Bătaie de joc pe banii navetiștilor. Condiții mizere și curse de infarct oferite de mulți dintre transportatorii prahoveni

0
microbuze-ploiesti_26281.jpg

microbuze-ploiesti_26281.jpg
Scriam pe la începutul anului despre viața de navetist cu microbuzele care sunt adevărate pericole pe roți, conduse în mare parte de niște inconștienți care gonesc nebuni după bani. Și spun mare parte, pentru că am avut și surpriza plăcută să descopăr și șoferi care își făceau treaba bine, iar cursa spre serviciu sau spre casă nu era una de infarct. Între timp, au fost accidente, au fost controale, au fost amenzi, au fost majorări ilegale de tarife, dar ceva a rămas neschimbat: calitatea deplorabilă a mașinilor și a celor care le conduc.

Nu este săptămână în care să nu primim reclamații referitoare la cutiile „de sardele“ pe roți ca transportă oamenii în condiții de toată jena, punându-le la fiecare pas viața în pericol. La fel de dese sunt și reclamațiile la adresa șoferilor care vorbesc la telefon, numără bani, eliberează bilete și conduc în același timp.

CITEȘTE și JURNAL DE NAVETIST CU MICROBUZELE DIN PRAHOVA

Pentru că nu sunt o mare împătimită a condusului, atunci când pot lăsa mașina acasă apelez fără probleme la transportul alternativ. Ca atare, iată-mă, din nou, într-unul dintre microbuzele de pe șoselele județului. În drum spre Mizil. Plătesc 9 lei, mă așez.

N-am cine știe ce spirit de observație, dar n-avea cum să nu mă lovească imaginea jegoasă a canapelelor pe care ți-era scârbă, la propriu, să pui mâna. Am căutat un alt scaun liber, în speranța că poate există o opțiune mai bună. Nicio șansă! Mașina se umple repede și plecăm. Șoferul vorbea la telefon, mai împărțea bilete prin mașină. Probabil fusese informat de vreo razie că tot întreba zona în care fuseseră oprite alte microbuze și de ce fuseseră amendați X și Y.

În gândul meu îmi zic „taci, că-i bine! Dacă știe că-i poliție pe drum va merge regulamentar, va folosi casca pentru vorbitul la telefon. Vor fi câteva minute liniștite“. N-am apucat bine să-mi termin gândurile că mă trezesc lipită de scaunul din față. Frână bruscă! Cred că milimetric a reușit să evite o mașină care se oprise la semafor pentru că se făcuse galben și n-a vrut să forțeze. Ce-a urmat? Ceva despre toate neamurile, decedații și răniții celui din fața noastră, spuse pe românește și cu voce tare.

Am continuat drumul „tronca-tronca“ de aveam impresia că din moment în moment urmează să se dezmembreze.
De pe traseu mai adună călători. Chiar dacă nu mai sunt locuri pe scaun, șoferul nu se încumetă să lase pe niciunul microbuzului următor. Unul dintre călători îl întreabă pe șofer după ce program circulă pentru că cel pe care-l știa de atât timp nu mai este respectat și nu știe la cât să mai vină în stație. Răspunsul: „venim și noi cât putem“. Același călător, un domn la vreo 50 și ceva de ani, îl întreabă și de costul biletelor, spunându-i că a citit că majorarea ar fi ilegală. Vădit iritat de aceste remarci, șoferul îi răspunde că dacă nu-i convin condițiile să meargă cu mașina proprie sau cu orice alt mijloc de transport.

AFLĂ CE FIRME AU SCUMPIT ILEGAL CURSELE DE TRANSPORT

Și gonește, frățioare, până la Mizil, cu depășiri de simțeai că-ți stă inima, cu sunete scoase de mașina „suferindă“ căreia șoferul îi cerea mult prea mult pentru puterile ei…

Am răsuflat ușurată când am ajuns la destinație, însă știam că urmează să se repete aventura și pe drumul de întoarcere. Din păcate, programul meu nu se plia după cel al trenurilor.

Pentru mine, de data aceasta, a fost doar ceva sporadic. Însă sunt mii de persoane pentru care aceste situații nedorite, pe care le mai și plătesc, sunt cotidiene. Oare, trebuie să mai moară cineva ca Poliția, operatorii de profil și cei din Consiliu Județean, care emit licențele de transport în acest caz, să ia măsuri?!

Foto cu caracter ilustrativ

microbuze-ploiesti_ba234.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău