a9eeb73b-5ef5-4c6a-9c83-f58896ea14e1_65f69_d447a.jpg

Un tânăr de 23 de ani a murit și un altul de 24 de ani a fost grav rănit după ce mașina în care se aflau a lovit un cal lăsat liber pe centura de est a Ploieștiului. Pentru că animalul nu era înregistrat în evidențele DSV Prahova (crotaliat), iresponsabilul proprietar va scăpa basma curată. Observatorulph.ro solicită public parlamentarilor inițierea unui proiect de lege privind înăsprirea pedepselor proprietarilor care lasă animalele nesupravegheate pe drumurile publice, mergând până la confiscarea acestora!

Tragedia s-a petrecut noaptea trecută pe raza localității Moara Nouă.

În urma impactul cu animalul nesupravegheat, mașina s-a răsturnat într-o curte de pe marginea drumului (detalii și imagini AICI).

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Din păcate, astfel de tragedii se întâmpă tot mai des nu doar în Prahova.

Vorbim de zeci de morți și sute de răniți înregistrați în ultimii ani din cauza animalelor lăsate libere pe drumurile publice (cai, vaci) sau de căruțași, de regulă beți, care nu au niciun element reflectorizant din cele prevăzute de Codul Rutier (vezi aici ultimul accident de acest gen)

S-a ajuns aici din cauza proastei legislații și a indolenței autorităților locale, dar și a polițiștilor rutieri și locali. Aceștia pur și simplu ignoră pericolele din cauza birocrației. Observatorulph.ro a tras numeroase semnale de alarmă, cum ar fi acesta:

Cai abandonați pe un drum județean din Prahova. ”Oricând se poate produce o tragedie!” FOTO

Dincolo de acest aspect, știați care este amenda în România pentru un iresponsabil care-și abandonează calul pe un drum național? Potrivit articolului 2 din Legea 61/1191, o astfel de faptă se pedepsește cu amendă de la 100 la 500 de lei. Da, ați citit bine: 100 de lei, cam cât bea și fumează vreo două zile un individ de această speță.

Practic, doar în cazul unei tragedii, proprietarul, dacă este identificat, misiune aproape imposibilă, riscă dosar penal pentru ucidere din culpă!

Pentru a opri tragediile, observatorulph.ro solicită public parlamentarilor inițierea unui proiect de lege privind înăsprirea pedepselor proprietarilor care-și lasă animalele nesupravegheate pe drumurile publice, mergând până la confiscarea acestora!

Vom reveni asupra acestui subiect.

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg

harold.jpg