ODAmaD00NDAmaGFzaD1kMDA5YmI1NDY2MjA1YjA5NmM0YWZmYzM3YzAwOTg5NA.thumb_f49cb.jpg

După ce au amânat de șapte ori un verdict, judecătorii CCR au decis astăzi că modificările aduse de parlamentarii PSD-ALDE Codului penal şi Codului de procedură penală în favoarea infractorilor sunt neconstituționale.

Nu cred că între decizia de astăzi și tragedia de la Caracal, unde două tinere au fost ucise de un psihopat, este o simplă coincidență.

Asta pentru că odată declarate legale, Gheorghe Dincă, suspectul în dosarul uciderii Alexandrei și Luizei, ar fi scăpat de pedepasa maximă prevăzută de Codul Penal: închisoare pe viață. Reâineți că suspectul avea peste 60 de ani și putea cere eliberarea condiționată după ce a ispășit o treime din pedeapsă, potrivit recursului compensatoriu. (detalii AICI).

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Printre modificările făcute de majoritatea parlamentară PSD-ALDE Codului Penal se numărau reducerea termenelor de prescripție și la înlăturarea sancțiunilor penale în cazul pedepselor mai mari de 10 ani.

Potrivit Știrilor Pro TV, de exemplu, la pedepsele între 10 și 20 de ani termenul de prescripție se reduce la 8 ani, iar pentru cei care ar fi pedepsiți cu închisoare între 5 și 10 ani, termenul de prescripție se reduce la 6 ani.

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
director editorial
Mai multe despre autor și articolele sale
Este ziarist din 1997 și a colaborat cu mai multe instituții de media locale și naționale până în 2007, când a devenit editor coordonator al www.observatorulph.ro, liderul actual al presei prahovene.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg