magurele-casa_90410.jpg

În urmă cu aproape o lună, un incident nefericit a mobilizat o comună întreagă, dar și alți locuitori din Prahova. O casă din satul Iazu, comuna Măgurele, a luat foc, iar flăcările au mistuit locuința. Cinci copii au rămas în acea noapte de joi, 18 iunie, fără un acoperiș deasupra capului.

Acesta era cel de-al doilea incendiu major înregistrat în ultimul an la Măgurele.. Flăcările au cuprins o locuință din satul Iazu, comuna Măgurele. 

Incendiul a fost generalizat  și s-a manifestat pe o suprafață de 150 mp, a anunțat la acea dată ISU Prahova. Întreaga locuință a fost mistuită de flăcări, iar proprietarii casei și cei cinci copii au rămas fără un acoperiș deasupra capului.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Vestea cu privire la incendiu s-a răspândit repede, iar autoritățile locale au lansat imediat un apel umanitar pentru ajutorarea familiei greu încercate. 

Citește și: Apel umanitar după ce o casă a ars la Măgurele. „Să-i ajutăm pe cei cinci copii care au rămas pe drumuri!” - FOTO

Nu era primul caz în care Primăria Măgurele lansa un astfel de apel. Cu un an înainte o altă casă a luat foc și, la fel ca și acum, oamenii s-au mobilizat să dea o mână de ajutor. 

Citește și: Primăria Măgurele a demarat demolarea locuinței mistuite de flăcări. Mobilizare pentru ajutorarea celor cinci copii care au rămas pe drumuri - FOTO

Întreaga comunitate, dar și alți locuitori din județ au sărit în ajutorul celor cinci copii din satul Iazu. Mai multe asociații și societăți comerciale au contribuit cu donați, constând în haine, alimente, dar chiar și materiale de construcții. Pe numele Georgescu Mihai, tatăl celor cinci copilași, care au vârste cuprinse între un an și 15 ani, a fost deschis contul RO88 RZBR 0000 0600 1913 7103 - Raiffeisen Bank Agenția Ploiești Nord, pentru cei care doresc să facă donații pentru reconstrucția casei.

La finele lunii iunie, la numai o săptămână de la data în care casa era mistuită de flăcări, primarul comunei Măgurele, Vasile Diaconu, anunța că a început demolarea  a ceea ce a mai rămas din imobilul ars, iar în aceeași săptămână oameni din comună, dar și din alte localități din județ au participat la turnarea fundației.

„A trecut aproape o lună de la incendiu. Se lucrează în forță la casă. Familia are încă nevoie de ajutor pentru finalizarea lucrărilor”, ne-a povestit Vasile Diaconu, primarul comunei, cel care ne-a transmis și câteva imagini cu noua locuință a celor cinci copii.

Poveste, care va avea, cu siguranță un final fericit, este dovada vie că încă mai există solidaritate și că barierele egoismului pot fi dărâmate de gesturile de generozitate făcute, culmea, de oameni simpli rămași, în cele mai multe cazuri, anonimi.  

casa-solidaritate-prahova_ba898.jpg

casa-arsa-magurele_7c888.jpg

casa-prahova_0989d.jpg

casa-magurele-prahova_baa1e.jpg

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg