La Ploiești, PSD face ordine! Nu am mai plâns la o veste ca asta de când și-a schimbat Dragnea domiciliul

0
66441609_1281854788642854_2090917902214496256_n_8d524.jpg

66441609_1281854788642854_2090917902214496256_n_8d524.jpg

Știți cum e când așteptările sunt mari și dintr-o dată primești vestea cea mare, când aproape că îți pierdusei speranța? Te podidește plânsul de emoție. Hai, recunoașteți că nu sperați ca problema gunoiului de la Ploiești să fie, în sfârșit, rezolvată. Chiar PSD a rezolvat-o!

A tras ursulețul un vânticel, punem repede pe facebook. A zis un șefuleț de la partid ce a făcut ursulețul, punem repede pe facebook. Cam așa stă treaba cu postările de la partide. Nu și de această dată, mai ales că PSD Ploiești are motive de reală satisfacție profesională. 

De data asta, psd-iștii ploieșteni au întrecut cele mai optimiste speranțe. Care era cea mai nasoală (vaaai, în ce hal scriu!!) problemă a Ploieștiului? GUNOIUL. Nu la cel uman ne referim, pentru că asta dispare doar când bunul Dumnezeu taie ața, ci de gunoiul de pe străzi. Era prea mult, prea împuțit, prea inestetic. Primarul se bălăcărea cu băiatul ăla de-i director la RASP, Raul îi zice. ””Hai, fatăăă, că ești incompetent!” Abia terminase de dat cu ojă, că directorul i-a și răspuns obraznic primarului: ”Țață ești tu, bărbosule!”

Angajații de la ROSAL, neplătiți la timp, spărgeau sămânță, în loc să o adune pe a altora de pe jos. Un paradox atât de derutant, încât doar istoria îl va diseca, atunci când toate se vor fi liniștit. Directorul ROSAL, nemairezistând în fața unui munte de impertinență, precum cea a salariatului care face treaba de kko, dacă nu a fost plătit la timp, a venit cu o primă măsură constructivă: din toată sărăcia societății a luat un top de hârtie și le-a făcut cornete, ca să nu mai scuipe cojile de semințe pe jos. Se numește eficientizarea activității, intuind că tot el urma să strângă.

În tot acest răstimp, opoziția ploieșteană dormea. USR a făcut o conferință de presă anul trecut, prima și singura, însă nu a apucat să spună mai nimic despre salubritate. La următoarea, peste 5 ani, au promis că vor face un live, din vârful grămezii de gunoi, care va îngropa ceasul din centru. 

PNL-ul a dat un primar și un lot de membri de partid la ALDE. Atât a dat. Ar fi dat mai mult, dar ăștia erau toți. Au îngrășat-o pe Grațiela, pardon!, partidul Grațielei, așa că acum sunt mulțumiți. E un sentiment înălțător să dai de pomană. Să fie primit, Tăricene!

Și cât timp cei menționați aveau preocupări ezoterice, PSD-ul, majoritar în Consiliul Local, a luat atitudine. Vicele Cristi Ganea, proaspăt întors de la mare, a fost confundat cu un factor de decizie și ascultat orbește, să moară familia ei de opoziție impotentă. Cohorte de un muncitor și un camion luară cu asalt jegul din Ploiești. Ba chiar s-au și pozat psd-iștii în acțiune. (Apropos, mai țineți minte cum s-au pozat, acum un an, în Mitică Apostol, cu utilajele care urmau să asfalteze? A doua zi au plecat. Utilajele, că noroiul a rămas.)

”Dacă voi nu ne vreți, noi măturăm!” a fost deviza acțiunii de amploare, inspirată de sloganul de campanie ”Am promis, am măturat!” Paginile de facebook ale psd-iștilor s-au umplut de mesaje de autoîncurajare, ca să vază și p…imea (prostimea, adică), cum salubrizează ei orașul. 

Uite, ce scrie în postarea share-uită masiv de organizația PSD Ploiești:  

”Începem curățenia adevărată a Ploieștiului! După luni de zile în care orașul a fost sufocat de gunoaie, la Primăria Ploiești a avut loc prima ședință a Comisiei pentru identificarea soluțiilor pentru îmbunătățirea salubrității căilor publice. Alături de Raul Petrescul, directorul RASP Ploiești, de colegul meu consilierul local George Botez și de reprezentanți ai direcțiilor din primărie am stabilit primele măsuri pentru ca Ploieștiul să redevină un oraș curat. Cu ajutorul buldoexcavatoarelor, astazi, au fost curățate mai multe platforme de gunoi. Continuăm și ne vom opri doar atunci când ploieștenii se vor declara mulțumiți de curățenia municipiului.  #curatenie #salubritate #masuriurgente #Ploiesti#implicare

Cum nu toate aveau cum să meargă perfect, entuziasmul le-a fost umbrit de tanti Florica (cea din poză), care vinde flori (astea nu apar în poză). Văzând camionul plin-ochi, cu o mână în șold, pusă în scop didactic, tanti Florica le-a strigat, în limbajul academic deprins pe platoul Halelor Centrale: ”Dă-vă dreacu de hahalere, că nu aveți voi cum să haliți atâta gunoi!”

Făcând abstracție de scepticismul deprimant al Floricăi, așa cum spuneam la începutul acestor rânduri, pe noi momentul ne-a emoționat. Nu are cum să nu-ți dea o lacrimă, atunci când vezi niște oameni atât de dedicați, care în sfârșit, după eșecuri lamentabile în politică, și-au găsit vocația: adună gunoaie.

Cu regret în suflet, vă anunțăm pe această cale că celălalt viceprimar, Pană (ALDE), nu s-a arătat dispus să participe la acțiunea PSD, dându-le astfel o palmă, pentru că nu au fost de acord cu un candidat comun la prezidențiale, în persoana lui Călin Popescu Tăriceanu, care era evident cel mai bun candidat. Am zis!

66441609_1281854788642854_2090917902214496256_n_ed6ab.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău