Emotional-eating-How-do-the-elderly-feel-about-food_strict_xxl_e5ae9.jpg

Mi-am iubit și respectat părinții, chiar dacă au plecat prea devreme. Nu am avut nevoie de o lege pentru a avea grijă de ei, cel puțin așa cum au avut ei grijă de mine. Pentru asemenea relație nu ai nevoie de lege care să te oblige, ci de educație.

Suntem în situația în care am ajund să ne facem singuri spitale, drumuri... în curând și dreptate. O șleahtă de idioți iresponsabili, cocoțată în vârful statului, dictează pe banii noștri ce trebuie și ce nu trebuie să facem. Singura lor menire este să colecteze banii de la noi și să-i bage prin propriile buzunare, iar cu ce ne rămâne să ne descurcăm, să supraviețuim.

Păi, dacă tot ne facem singuri spitale, autostrăzi, acum și pensii în cadrul propriilor familii, atunci să ne facem tot singuri și dreptate. Cu ăștia nu se mai poate. Am început aceste rânduri spunând că pentru a avea grijă de părinți nu ai nevoie de o lege, ci de educație. Să crești actualele generații în dragoste și respect, nu în sărăcie și ură. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Nu poți obliga un copil, care a avut un părinte bețiv, care a fost bătut și înjurat cât timp a stat într-un simulacru de famile, să își întrețină alcoolicul. Legea ar fi trebuit să-l decadă pe bețiv din drepturi, însă copilul nu s-a putut apăra, așa că a râmas într-o familie... tradițională. 

De ce este necesară acum o lege prin care să obligi părinții să aibă grijă de părinți? Nu cumva ați falimentat sistemul public de pensii și vă gândiți să compesați cumva? Cum? Păi tot pe spinarea fraierilor care muncesc și plătesc acele ”contribuții” obligatorii pentru sistemul de pensii și asigurări sociale. 

Pe scurt, părerea unui specialist, Lucian Croitoru - consilier al guvernatorului BNR: ”Această lege inițiată de PSD înseamnă o negare a drepturilor omului de a beneficia de roadele muncii sale aşa cum doreşte: nu poţi obliga un tânăr să plătească pensie părinţilor, bunicilor şi străbunicilor, naturali sau vitregi, mai ales după ce i-ai obligat, oricum, să plătească impozite în acest scop, pe care şi-l asumă statul.”

Pentru că analfabetismul funcțional le permite guvernanților să citească cuvinte, dar să nu le înțeleagă sensul, nu poți emite pretenția ca ei să înțeleagă cum un text de lege contravine unor drepturi constituționale, unor drepturi fundamentale ale omului. Pe cale de consecință, indivizii despre care discutăm fac praf un echilibru social, în esență menirea lor fiind chiar aceea de a-l menține. 

În goana disperată de a ne lua și ultimul leu, băgându-ne la închisoare dacă nu-l dăm, aceste specimene și-au pierdut busola. Nu mai înțeleg ce înseamnă să muncești doar ca să supraviețuiești. Cei mai mulți dintre ei nu au muncit măcar 5 minute în sistemul privat, dar au averi fabuloase. Palate, domenii de sute de hectare, mașini de lux, conturi doldora și mame milionare, deși prin tinerețe lucrau la țesătorie, iar acum au pensii de maxim 1000 de lei. La nunțile și botezurile lor se strâng daruri de sute de mii de euro, primesc moșteniri de milioane de euro, de la mătuși senile dar ale naibii de întreprinzătoare. 

Cât mai merge prosteala asta? Mai poți să te trezești zilnic, știind că de asta depinde bucata de pâine pe care o aduci seara acasă? Mulțumește-te dacă ajungi acasă, dacă nu te spubleră pe vreo trecere, cu un bolid de lux, fiul vreunei coafate din Guvern. Ei nu au noțiunea de familie, de grijă față de părinți. Tot ceea ce știu este să-și învețe odraslele să mănânce rahat (fix asta am spus și nu regret!), pentru ca mai târziu să ajungă exact ca ei. Ăștia nu au nevoie de o lege specială, pentru că s-au asigurat pe câteva generații de acum, chit că nu s-ar mai ocupa cu niic din clipa asta. Mai pică așa, câte unul la pârnaie, dar iese într-un an-doi, bucurându-se apoi de averea intactă. Acolo sunt banii din pentru pensii și salarii, acolo sunt banii pentru spitale, autostrăzi. 

Este nevoie de o lege, care să-i oblige să asigure traiul celor de la care iau bani sub formă de taxe, impozite, contribuții. Dar nu oricum, ci una care să nu presupună ”asumarea răspunderii guveramentale”, pentru că asta nu înseamnă nimic, ci pedepse cu închisoarea. Teoretic există, dar ați văzut vreun domeniu confiscat? Poate sună populist și ușor exaltat, însă unica soluție este să scăpăm de TOATĂ șleahta asta. Imposibil să nu găsim oameni educați, care să înțeleagă ce înseamnă să ne educe și pe noi. În felul ăsta nu o să mai avem nevoie de o lege specială pentru a ne ajuta părinții, care după o viață de muncă vor avea o pensie decentă din care să se întrețină. Noi îi vom ajuta doar de drag, pentru că așa simțim.

Emotional-eating-How-do-the-elderly-feel-about-food_strict_xxl_3cec1.jpg

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

harold.jpg

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg