db69f01a-be37-4087-9010-7219e6c90f15_1_19270_12345.jpg

Nu am nimic cu pensionarii, atât timp cât nu își vând votul pe diverse pomeni electorale. Din acel moment situația se schimbă, pentru că ei sunt cei care girează nesimțirea și batjocura din administrația publică ploieșteană. 

Cât de naivi au fost cei care credeau că votul de la europarlamentare a fost un semnal pentru clasa politică, un moment în care să se trezească și să își schimbe comportamentul. Cât de naivi...

Nu doar că nu au învățat nimic, ba chiar continuă să sfideze, să umilească, să creadă că toată lumea poate fi cumpărată cu pomeni electorale. Culmea, pomenile se plătesc din banii contribuabililor. Așa cum au obiceiul, au grijă să și manipuleze, să le spună oamenilor că nenorociții ăia din presă fac tămbălău, că ei nu sunt de acord, că le e ciudă. Ultima faptă de vitejie a consilierilor locali ploieșteni a fost publicată AICI.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Vă bateți joc și de pensionari, dar mai ales de restul contribuabililor, majoritatea cu minimul pe economie, adică jumătate din plafonul până la care dați gratuități, da, ne e ciudă pentru că avem rable de autobuze și tramvaie, ca avem drumuri ciuruite, că orașul este îngropat în jeg și bâzâit de muște și țânțari. Cum naiba să nu îți fie ciudă, văzând cu câtă detașare vă bateți joc de oameni, doar ca să luață câteva voturi? 

Am stat de vorbă cu mai mulți pensionari. Cu unii chiar nu se poate discuta, pentru că ei sunt fericiți, indiferent de ce primesc, fără să se gândească o clipă cât au de plată pe alte părți, ei și copiii, nepoții lor. Nu le-a păsat o viață, de ce le-ar păsa acum...

Sunt alții, oameni modești, care deși ”beneficiază” acum, nu se bucură și nu sunt dispuși să își vândă votul. Acestora le pasă de copiii lor, de cei care scot milioane bune să-și repare mașinile și să le plătească salariile nesimțite celor care sunt puși să se ocupe de destinele orașului. Cer scuze pentru formularea ”să se ocupe”!

Ca să înțeleagă și cei care urmează să ne înjure: nu avem nimic împotriva protecției sociale. Suntem de acord cu acordarea de facilități celor care chiar au nevoie, însă ceea ce fac acum consilierii PSD se numește discriminare. De ce să plătească integral salariații cu minimul pe economie, în condițiile în care ei sunt cei care alimentează bugetul? Oamenii ăștia sunt primii discriminați. 

La 2500 de lei nu ești caz social. Nu ești nici bogat, dar nici nu te poți compara că cei care se scoală cu noaptea în cap, merg la muncă pe salarii mult sub plafonul de 2500 de lei și, culmea, își mai și plătesc biletele sau abonamentele. Vei spune ”așa, și? nu e treaba mea!” Ba este, prietene, este... pentru că TCE-ul este o societate falimentară, pentru că și din cauza ta se circulă cu rable care se rup. 10-15 bilete/lună ar fi fost suficiente. Ai fi mers unde ai treabă și mai departe, dacă aveai chef de raiduri și plimbări, plăteai. Dar nu-ți pasă! Hai, acum înjură! 

Cât o să mai înjurați? La primăvară sunt alegeri și simt că de data asta o să se iasă masiv la vot. Ies toți fraierii, printre care mă număr, care nu vor să le mai pută a gunoi în tot Ploieștiul, a fum de Ikarus. Ies cei care dau zeci de milioane pe planetare, bascule, bucșăraie. Ies părinții copiilor ciupiți de țânțari și căpușe, acei părinți care-și trimit copiii la școală cu rablele TCE. Ies ăia sătui de voi, care știu ce salarii nesimțite v-ați votat, cei care știu că primăria nu mai are bani până la finele anului, în afara de cei pentru plata salariilor. Păi de aia v-au votat oamenii, ca să aveți de unde să vă luați salariile? Și suntem abia la jumătatea anului...

Pentru a nu ”felicita” în gol, iată lista consilierilor locali PSD, care acum propun majorarea plafonului de la 2100 la 2500 lei, plafon până la care să se acorde gratuitate la transportul în comun pentru pensionari: ANDREI GHEORGHE, BOTEZ GEORGE SORIN NICULAE, COSMA MARCIAN, DANESCU STEFAN, DINU MARIUS ANDREI, DRAGULEA SANDA, GANEA CRISTIAN MIHAI, MINEA CONSTANTIN GABRIEL, STANCIU MARILENA, SORESCU FLORINA ALINA, VISCAN ROBERT IONUT.

M-aș fi așteptat ca primarul sau consilierii PNL, eventual de la alte partide să protesteze printr-o amărâtă de postare. NIMIC. Normal, atât timp cât și lor le sunt bune niște voturi. Și vă mai mirați cum USR a scos cel mai bun scor pe Ploiești, aici unde aproape că nu există, unde au organizat doar o conferință de presă și de la care nu am văzut/auzit vreun program. Așa sunt ei, mai discreți. Dacă și în administrația locală vor fi la fel de timiduți, iar tragem lozul necâștigător. La Ploiești e deja o tradiție.

Nu știu ce va fi la alegerile din primăvară, dar am curaj să pariez că și dacă votăm prost, cu siguranță o să votăm altceva, nu pe cei de acum. Dacă e să ne batem joc...

db69f01a-be37-4087-9010-7219e6c90f15_1_19270_5796c.jpg

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Claudiu Vasilescu
jurnalist
Mai multe despre autor și articolele sale
Jurnalist din 1993. 10 ani de radio, 15 de TV și alternativ presă scrisă. ”Am ales presa online pentru că este singura unde nu există limite în exprimare.”
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg