Ce facem noi, fără Liviu? Foarte bine, stăm cu Viorica neconflictuala

0
r233r3r_0d167.jpg

r233r3r_0d167.jpg

Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la 3 ani și 6 luni. Sentința primei instanțe a fost cu suspendare, iar Înalta Curte a menținut-o. Pentru că Liviu Dragnea mai avea o condamnare cu suspendare, cea de a doua devine cu executare. Așa prevede Codul de Procedură Penală.

Atât despre Dragnea, nimic de comentat despre decizia instanței. 

Partea interesantă abia acum începe pentru România. PSD se află în continuare la guvernare, alături de ALDE. Au primit suficiente voturi în urma unor alegeri democratice, unde absenteismul celor care puteau avea o altă opțiune a decis. 

Cu o zi în urmă, românii s-au decis să schimbe foaia, să-și ia soarta în mâini și să dea o lecție, nu doar PSD-ului, ci întregii clase politice, care să învețe că nu te pui cu mulțimea pe care ai batjocorit-o. 

Cu mici excepții, Codrin Ștefănescu, Claudiu Manda, Olguța Vasilescu, Carmen Dan, Șerban Nicolae și mai sunt câțiva, ceilalți psd-iști țopăie acum. Au înțeles de ceva timp că Dragnea își juca doar propria carte, iar interesele lor fuseseră trecute în plan secund.

PSD-ul nu moare, nu așa ușor. Sunt mulți, au resurse financiare fabuloase, au o rețea bine pusă la punct. puteți considera că sunt deja regrupați. Vor mai tăia câteva capete în interior, apoi le vor arăta în piața publică, pentru ca oamenii să creadă că au făcut curat, că s-au reformat, că merită o nouă șansă. PSD-ul a mai făcut asta și după Iliescu, Năstase, Geoană, Ponta. Azi a venit rândul lui Dragnea. A fost cel mai necioplit dintre predecesorii săi. A umilit, gazat și bătut oamenii care nu îi împărtășeau mitocănia politică. Dar, repet, e istorie. Adevăratul ”omor” l-a luat ieri, la alegeri.

De azi, Viorica Dăncilă este noul președinte al PSD, fie și cu statut de interimar. Se va scrie foarte mult și nu neapărat despre ce a fost, ci mai ales despre ceea ce urmează să se întâmple, pentru că se vor întâmpla multe.

Singura certitudine este că Irinia a rămas singură, iar Cristi Borcea iese înaintea lui Liviu. Viața își urmează cursul…

PS: Ar mai fi ceva… dacă CCR declară neconstituționale constituirea completurilor de 3 sau 5, Liviu Dragnea iese și procesul se reia. Chiar și așa, în PSD e condamnat definitiv.

PTQ0MCZoYXNoPWRkMGUxMGQ3YmExY2M0MGNmZDJmNzE1M2ZlNDRkODE4.thumb_07b82.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău