Ce faci, Liviu? Ești bine? Te-au bătut oamenii ăștia? Știi măcar de ce ai mâncat bătaie?

0
646x404_db81f.jpg

646x404_db81f.jpg

Întreb dacă ești bine, nu pentru că sunt cuprins de vreo falsă empatie, dar sunt curios dacă ai înțeles ceva din asta. Tu nu ai vrut să vorbești cu oamenii, pe 10 august, nici înainte, nici după. Tu ai vorbit cu Carmen Dan. Hai, totuși, să vorbim puțin, azi, preț de câteva rânduri.

Liviule, Liviule, România nu e nici insuliță pe Dunăre, nici vreun SRL dintr-un sat prăfuit din Teleorman. Nu e, mă, băiatule, nu e…

Acum vorbesc cu tine, deși ești pe cracă, iar azi stau unii cu joagărul, să-ți taie craca. Cheamă și tu niște jandarmi să-i bată, să dea un gaz la Înalta Curte. Cheamă și cefele alea late, cheamă-l pe Codrin, pe Carmen, pe cine vrei tu. 

Toți românii sunt undeva pe la vreo 20 de milioane. Nu toți au drept de vot. Vreo 18 cică ar avea. Au votat vreo 9 milioane, adică jumătate. Morții nu au mai ieșit de data asta. Nici măcar morții tăi. Tu ai luat puțin peste 2 milioane. Asta înseamnă că, real, ai reușit să păcălești puțin peste 10 % din totalul românilor. Cum mă, băiatule? Să-ți facă ție una ca asta, ție care ai ridicat economia până la cer, care ai dat pensii și salarii la unii dintre bugetari? E drept că pe datorie, dar ai dat! Băi, băiatule, ce oameni nerecunoscători are țara asta…

Liviule, ne-ai confundat. Aia ai făcut. Și când spun ne-ai, mă refer și la colegii tăi de partid, pentru că și pe ei i-ai mințit, ca pe restul țării. Ei așteptau să îi scapi, dar tu, egoist mic ce ești, ai încercat salvarea doar pentru tine. Până și băieții ăștia au contribuit la cafteala de ieri. Dacă nu te rezolvă azi, la Înalta Curte, mâine ai CEx, așa că te rezolvă ai tăi. Ți-ai zis și Oprișan aseară. Ăsta are experiență. A contribuit la mătrășirea lui Iliescu, Năstase, Geoană, Ponta. Și nu pentru că partidul avea vreo cauză nobilă de urmărit, dar băieții ăștia se fac arici, atunci când se simt amenințați și își execută liderul care nu le-a reprezentat interesele. Oricum, ei sunt ultima ta grijă azi. A noastră nici atât…

Cum te simți, atunci când 90% dintre români nu te vor. Le-ai promis creștere economică, dar le-ai dat prețuri mai mari și datorii pe generații. Le-ai promis autostrăzi și spitale, dar le-ai dat infecții spitalicești și studii de fezabilitate. Știi, oamenii mor pe drumuri, mor în spitale. Ei mor, dar lasă în urmă familii cu ștampila în mână. Ce zici, or fi ieșit ieri la vot?

Și nu autostrăzile sau spitalele sunt cele care au scos românii la vot. Fără ele suntem deja obișnuiți să trăim. Ba chiar ne-am obișnuit să murim. Nu, băiatule! Nici Iohannis, nici Barna, nici Orban nu i-au scos la vot pe oameni. Ei se bucură acum de o victorie de conjunctură, pentru care nu au mari merite. Dacă nu știu ce să facă cu ea, vor avea soarta ta. Bine, nu chiar așa, pentru că e greu să fie ca tine, dar politic vor fi terminați, dacă își vor bate joc de votul de ieri. Tu ești cel care i-a scos pe români la vot! Da, da, tu!

Nu SRI-ul, nu DNA-ul, nu SIE, nu Timmermans, nu UE, nu Soros, nu #. Tu ești cel care i-a coagulat. Ai crezut că dacă le dai un pulan peste obraz, îl vor întoarce creștinește și pe celălalt. De fapt, le-ai dat mai multe pulane și gaze. Și ce-au zis oamenii? Bineee, noi nu suntem ca tine, jandarmii și interlopii tăi, deși puteau oamenii să iasă masiv și să se bată parte în parte cu ei. Nu te pune cu mulțimea furioasă! Uite că mulțimea a fost ceva mai educată decât ai subestimat-o tu, așa că te-a pândit la cotitură, la prima urnă. Și zbaaanggg!

Înțelegi ceva? Pricepi că nu suntem o țară de idioți? Nu suntem o țară de pomanagii, de inerți, de neimplicați, de analfabeți. Sunt din și ăștia. În fiecare țară sunt, dar tu ai crezut că ”excelăm” la acest capitol și ne-ai tratat ca atare. 

Aș putea să înșir romane aici, știind că o să ai timp să citești. Mult timp o să ai… Dar nu pentru tine am așternut oful ăsta, ci pentru un alt cretinel, care ar fi tentat să repete toate nenorocirile făcute de tine și ai tăi. Nimănui nu-i pasă ce se alege de tine. Oamenilor le pasă ce se alege de țara asta. Într-un fel sau altul, de ieri ești istorie. Una de care e bine să-și amintească cei tentați să-ți urmeze exemplul.

Altceva voiam să îți spun în final… două vorbe despre diaspora. Cred că urăști cuvântul ăsta. Cred că ai crampe când îl pronunți sau îl visezi. Ți se încleștează fălcile. În diaspora asta ai luat cam 3% ieri. Ăștia-s o specie aparte, care merită cercetată în detaliu. Dacă relicva de Meleșcanu nu-și bătea iar joc, scorul era și mai nasol. Puteai să iei și 4, dacă nu venea Mazăre din vacanță. Stai liniștit, o să ai ocazia să-i explici cum l-ai trădat. Vezi că nu e cu toată țigla pe casă! Ceilalți din diaspora nu erau în vacanță ca Mazăre. Își rup cârca pe afară, departe de casă, de copii, de țara lor. Cară betoane, șterg bătrâni la fund, conduc mii de kilometri și dorm prin cabine sau barăci. Alții excelează în IT, medicină, etc.. Au venit pe 10 august să îți bată obrazul, să îți spună că nu e frumos ce faci. Și tu, ce-ai făcut? În loc să ieși, să vorbești cu ei, să ceri iertare, ce-ai făcut? Las o poză aici, să te uiți cu atenție, să înțelegi de ce ai pierdut ieri. Bine, ai pierdut mai demult, dar ieri s-a afișat rezultatul la examenul cu țara. RESPINS! EȘTI NIMIC! 

Mă scuzi că nu te-am întrebat și de Călin, dar am aflat că tot nimic face.

646x404_c8549.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău