Parola de la intrarea în Târgoviște era ”T”. O fi fost de la ”Te-n…”?

0
d45c3d4c-4399-49b0-975f-c9d314baea84_87cac.jpg

d45c3d4c-4399-49b0-975f-c9d314baea84_87cac.jpg

S-a inflamat lumea! Cică de la faza cu parola, pentru că se încalcă drepturi fundamentale ale omului. Ei, na! Acum v-ați prins? 

Nu suntem oameni serioși. Dacă eram, puneam de ceva vreme coasa pe ăștia. Faza cu parola de la Târgoviște a certificat doar confiscarea unei țări, în care doar dacă accepți statutul de slugă mai poți avea acces, e drept că pe bază de parolă.

De ce ”T”? Pentru că parola trebuie să fie scurtă, ușor de reținut, având în vedere profilul celui care trebuie să aibă acces în perimetrul în care se minte cum se respiră, la miting adică. Dacă parola are mai mult de două litere, deja gradul de dificultate se dublează, iar reținerea ei se dovedește o corvoadă intelectuală, ceea ce nu e cazul.

Și dacă sunt bâlbâit și mă întreabă milițianul parola? Mă apuc să o rostesc: ”T…t…t… te… te… te…!” Dacă ăla interpretează ca fiind o dorință de a-l trimite la origini? Un început de te-n… mă-tii! Omul poate să creadă orice, mai ales că prin natura meseriei este mereu suspicios. Se supără și mă saltă. Și eu care voiam doar să-i fac un retur la mami, poate se mai naște o dată și iese un exemplar inteligent, care să fie polițist, nu milițian. 

Și dacă voiam să ajung acasă, pentru că întâmplător locuiesc în acea zonă? Cum îi explicam lui milițică ăla? Auzi, păpushe masculină, eu aici am domiciliul și mă mai presează și o nevoie fiziologică. Cum facem, că nu știu parola? Îi dau drumul aici, dacă juri că nu mă amendezi. Nu te agita, că nu mă duc să înjur la miting. Am de gând să le fac una mai nasoală: mă duc la vot!

Șefii poliției din Dâmbovița au recunoscut că au dat ordin să se utilizeze parola ”T”. Subalternii au executat orbește, nemaicontând că încalcă un drept dundamental al omului, cel la liberă circulație. Dacă primeau ordine să se arunce în cap, să amendeze toți bicicliștii care au pedale la bicicletă, toți șoferii care au patru roți montate pe mașini, toți cetățenii care au îndrăzneala să respire? Ce făceau? Executau ordinele? Nu s-a găsit nimeni în tot IPJ-ul ăla să se opună, să le spună că sunt niște slugi inepte, care vor face de râs un întreg inspectorat și vor mai comite și o ditamai ilegalitatea? 

Dacă nu ar fi de plâns, ar fi de râs cu sughițuri. Dar e de plâns, pentru că așa începe o dictatură. Restrângi drepturile fundamentale ale omului, iar pe cele rămase le calci în picioare, pentru că nimeni nu mai are voie să se opună orânduirii. Au murit niște cetățeni, cam mulți, tocmai pentru aceste drepturi, tocmai pentru ca cei care le încălcau să dispară, să se ducă la lada de gunoi a istoriei. Doar că, ale naibii gunoaie nu doar că nu au dispărut, ba chiar s-au înmulțit, iar acum progeniturile gunoaielor dictează ordinea de drept. 

Așa se confiscă o democrație, o țară. Milițianul execută un ordin, pentru că e ordin, iar el este acolo ca să respecte ordinele, nu legea. Zice că nu e de competența lui să discute ordinele. La fel și jandarmul. A primit odin să îți ardă un pulan pe cârcă și să-ți dea un jet gaz în față, a dat, nu a mai stat să se gândească. Ei sunt acolo, plătiți de tine, fraiere, să te trosnească și să apere alte lepre, pe care tot tu le plătești. 

Și voi, cei care mai sunteți polițiști adevărați, cum vă simțiți, ce e în sufletul vostru, știind că primiți ordine de la niște analfabeți, eventual de la o secretară de școală gimnazială? Nu zic că e dezonorantă meseria, dar ce legătură are cu meseria voastră, cu anii de pregătire pe care i-ați făcut, pentru a fi în slujba cetățeanului, nu a vreunui politruc. 

Nu mai este mult și o să vină ziua în care îi veți vedea la televizor, punându-și cenușă pe cap și explicând cum ei au fost alături de oameni, dar sistemul odios i-a obligat să… diverse. Pe mulți ”ne-a obligat” și unii am mai și comis-o, uneori grav, dar din prostie există posibilitatea să te mai și trezești, fie și pentru a îndrepta ceea ce ai greșit. Merg pe varianta asta, pentru că știu că se poate. Ar fi frumos să mergă și cei încă milițieni, pentru care nu e târziu să redevină polițiști.

Cât despre parolă, ar trebui să fie ”M”, de la ”Marș, mă!”, aplicabilă celui care va mai avea tupeul mizerabil să ne ceară parole pentru a circula liberi în țara pe care vor iar să o confiște. 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău