6f96d2e9-0efb-4aa5-89a5-f6f76eb13501_0ba16.jpg

Nu, nu suntem o țară de babuini necivilizați, dispuși oricând să înjure, să își facă dreptate cu parul, să urască pe oricine este diferit, doar pentru că este... diferit. Dacă le dai oamenilor ”normalitate”, îți vor răspunde la fel.

Sâmbătă seara, centrul vechi al Sibiului. La invitația unor prieteni am ajuns în cochetul oraș transilvănean, unde viața poate să arate și altfel decât în inertul, prăfuitul, poluatul oraș Ploiești. Acel ”altfel” înseamnă ”ca afară”. 

Evenimente peste evenimente, turiști italieni, germani, francezi, români relaxați, terase pline, curățenie, Festivalul de Jazz de la Sibiu, slujbele de la biserici - și toate într-o piață desprinsă din altă lume. Nu insist acum, pentru că intenționez să scriu separat câteva rânduri despre Sibiu versus Ploiești.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Alături de prieteni, liniștit, la o cafea pe una dintre cochetele terase din Piața Mare, priveam oamenii. Îmi place să fac asta, mai ales când oamenii sunt frumoși. Și nu despre înfățișare este vorba, ci despre ceea ce emană. E relaxant și îți dă speranța că nu suntem pierduți. 

La un moment dat, unul dintre prieteni spune: ”ce mișto e îmbrăcată tipa aia... și nu e tocmai tânără.” Tipa părea să se îndrepte către biserică, însoțită de un tinerel. S-au apropiat, iar ”tipa” era soția președintelui țării. Tinerelul, evident SPP-ist. Nimic anormal în asta. Am mai reperat câțiva discreți, la distanță - nimic ostentativ. 

Se apropiau cu pași grăbiți de biserică. Era o slujbă de seara la catolici. Au zăbovit înăuntru preț de 30-45 de minute, nu separat, ci printre oameni, așa cum veniseră. Momentul religios s-a încheiat și soția președintelui a ieșit la pas prin Piața Mare. I s-au alăturat două doamne și un domn, cam de aceeși vârstă. S-au oprit, au discutat. Din când în când, doamna a raspuns la saluturile discrete ale trecătorilor. Normalitate.

Nu am văzut pe nimeni să îi invadeze intimitatea, să țină neapărat să facă o fotografie, deși sunt convins că nu ar fi refuzat. Dar, mai mult decât atât, nu am auzit pe nimeni să înjure. 

Desigur, nu toți erau ”fani” ai familiei prezidențiale. Desigur, sunt destui care vor spune că ceea ce face este doar o campanie de imagine. Poate, dar câți dintre ceilalți politicieni au curajul să meargă pe stradă, fără să-și ia o mu...lțime de apotrofări? 

Și totuși, suntem o țară de oameni normali, iar asta se vede dacă suntem tratați... normal.

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg

harold.jpg