toader_b830a.jpg

Subiectul deschiderii parcărilor instituțiilor publice din Prahova pentru toți șoferii nu este unul marginal. Este cât se poate de important pentru un oraș sufocat de poluare, cu parcări subdimensionate față de numărul mașinilor și, ceea ce este cel mai grav, fără nicio inițiativă concretă de rezolvare a crizei. Acesta este motivul pentru care găsesc de punctat gestul lui Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova (CJPh) de a deschide pentru public uriașa parcare din jurul Casei Albe. Chiar daca momentan, sper,  doar după ora 17.30 în cursul săptămânii și în week-end, între 7 și 21.

Recent, Observatorul Prahovean a început campania ”Eliberați centrul Ploieștiului de privilegiile șmecherilor din administrație!”. Este un demers prin care încercăm să conștientizăm atât comunitatea, cât și administrația asupra unei aberații de sorginte nomenclaturistă: cele mai bine amplasate și mai mari parcări din centrul poluatului municipiu Ploiești sunt închise marelui public.

În special cele din jurul Casei Albe, și, mai nou, locurile de parcare din jurul și de sub noul sediu al primăriei Ploiești. Sunt parcări publice, bine amplasate, cu locuri generoase, care nu pot fi folosite decât de unii angajați ai administrațiilor și instituțiilor publice județene sau locale.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Deschiderea lor pentru toți șoferii ar duce, în opinia noastră, la diminuarea a două probleme majore ale centrului orașului: criza locurilor de parcare și, foarte important, poluarea.

Redacția Observatorul a publicat câteva articole pe această temă, singurul lider care a reacționat pozitiv la campanie fiind Bogdan Toader. Gestul acestuia, de a deschide pentru public uriașa parcare din jurul Casei Albe, este de remarcat cu atât mai mult cu cât el vine într-un context în care liderii partidului din care face parte, PSD, nici măcar nu mai visează să iasă în public fără să fie însoțiți de pulane, garduri mobile și bodyguarzi.

De asemenea, contrastează puternic cu poziția pe care a avut-o Primăria Ploiești în aceeași chestiune a deschiderii parcărilor pentru toți șoferii. Deși noul sediu al primăriei are o parcare supraterană generoasă și una subterană și mai generoasă, primarul Adrian Dobre, PNL, arată că nu are nici cea mai mică intenție de a pune aceste parcări la dispoziția publicului.

Printr-un răspuns arogant transmis redacției Observatorul Prahovean, acesta îi trimite pe șoferi la ultra aglomerata parcare ”7 Etaje” sau la ”parcarea de pe strada Vasile Lupu”, la propriu o groapă de gunoi acoperită cu pietriș care se transformă în baltă când plouă. Iar în ultima vreme plouă des.

Documentul aici: Primăria Ploiești face mișto de șoferii care nu au acces în parcarea instituției

Revenind la Bogdan Toader, acesta nu este la prima inițiativă de acest fel, în disonanță, cumva, cu modelul de lider de administrație locală ploieșteană/prahoveană de până acum.

Dacă îl separi de imaginea politruc de tăietor de panglici cu care dă impresia că se complace o să observi că se cam implică, nu doar pozează, le cam face, nu doar face declarații, și le cam finalizează.

De exemplu, în ceea ce privește modernizarea Spitalului Județean de Urgență, și dotările unităților spitalicești pe care le administrează CJPh, este primul politician local din ultimii 30 de ani care chiar a trecut la fapte, iar acest lucru spune tot.

Cu atât mai mult în contextul anilor electorali în care ne aflăm, cred că este de remarcat fiecare lider care face lucruri pentru comunitatea care l-a ales, nu oferă doar discursuri și pomeni.

Eu cred că Bogdan Toader este unul dintre politicienii asupra activității cărora merită să priviți puțin mai atent.

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
jurnalist
Mai multe despre autor și articolele sale
Jurnalist de presă scrisă locală din 1993.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg