2f32b71e-425a-431d-8a22-f8ae440e68f0_a1f10.jpg

Imaginile cu ”cetățenii” care au aruncat cu bancnote de 1 leu în susținătorii PSD au făcut înconjurul României, stârnind reacții diverse, de la aprobarea gestului, până la condamnarea lui. Ce cred că este greșit într-o astfel de abordare?

Să umilești un om este cel mai josnic gest pe care îl poți/îl putem face. Desigur, supărarea multor români pe cei care își vând votul pentru o pungă cu făină este deplin justificată. România a ajuns atât de degradată tocmai pentru că politicienii folosesc această rețetă. Și nu este vorba doar despre PSD, pentru că și PNL și fostul PDL și toți cei care au mai fost au recurs la această metodă.

Mulți au pus pe seama teoriei conspirației îndobitocirea populației. Nu, nu este deloc de domeniul acestei teorii, ci este chiar realitatea. Omul needucat este sărman, ușor de cumpărat pentru valori modice, ușor de manipulat. Școala românească a decăzut, acesta fiind un proces intenționat de degradare. În fruntea Ministerului Educației s-au perindat analfabeți și indivizi de rea credință, al căror scop nedeclarat, dar înfăptuit cu succes fiind ținerea majorității în necunoaștere, în neștiință de carte și ignoranță.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Acești oameni și-au primit în paralel porția de manipulare, de informație trunchiată, toate cu titlul de adevăr absolut. ”Lasă că știm noi, că am văzut la televizor, că ne-a spus domnul politician X!” Au crezut că așa funcționează, că așa este normal, că 100 de lei la pensie înseamnă că au primit ceea ce politicienii le-au promis. Nu a mai contat că mâncarea, carburanții, serviciile, toate s-au scumpit. Nu a mai contat că producția românească a fost distrusă, că am ajuns consumatorii gunoaielor lumii. Ce, roșia cu gust și textură de pal melaminat nu e bună? Și toate scumpite cu mai mult decât valoarea majorării. Și toată mizeria furnizată de TOATĂ clasa politică, fără excepție. 

Rezultatul este cel de acum: oameni sărmani, umiliți de clasa politică și, mai nou, chiar de semenii lor, cei care se consideră educați, superiori. Îmi permit să spun că nu sunt cu nimic mai buni decât cei pe care i-au umilit. De ce? Pentru că nu așa îi ajuți, pentru că nu așa schimbi ceva. Rezultatul va fi în sfera antagonizării, a radicalizării. Se vor urî reciproc și mai mult, se vor ataca fizic, precum animalele. Vi se pare asta soluția?

Educația este singura soluție! Nu este un proces de făcut peste noapte, ba chiar este vorba despre generații, pentru câ în cazul multora de acum nu se mai pot acumula prea multe, astfel încât să le determini o percepție corectă a realității. Cu ei se poate proceda altfel. Lasă ”pișatul pe el de vot” și durerile în spate și votează. Caută să schimbi o clasă politică infectă cu una capabilă să dea un ministru al Educației, unul care să te aducă la școală, nu să te îndepărteze de ea. O clasă politică dispusă să nu mai dea banii pe pomeni electorale, ci să investească aceste sume colosale în dezvoltarea învățământului. Nu toată lumea trebuie să facă o facultate. La fel de eficientă este o meserie bine învățată, una care să te facă să câștigi suficient de bine, încât să nu te mai bucuri la o sticlă cu ulei.

Poate că trăiești ceva mai bine decât ei, că nu ai grija zilei de mâine. Ai acel leu în plus, ai milioane. Azi ai, mâine nu mai ai. Sunt atât de multe exemple de faliți care se credeau împărați. Ce ar fi în sufletul tău, dacă mâine, pe stomacul gol, cineva ți-ar arunca 1 leu, disprețuindu-te pentru că ești sărac, judecându-te, neștiind ce dramă duci în spate? Gândește-te bine, pentru că nu se știe niciodată ce-ți rezervă ziua de mâine.

Am văzut politicieni oripilați de aceste imagini ale umilinței. Băi, sunteți nebuni??? Cum să vă oripileze așa ceva, când este exact ceea ce faceți, atunci când voi le ”sugeți” miliardele, aruncându-le în bătaie de joc câte 100 la pensie?

Și oricâte aș avea să le reproșez celor care se vând pentru o îmbucătură, pentru 1 leu, pentru 100, nu sunt de acord ca ei să fie umiliți. Făcând asta demonstrăm că nu suntem cu nimic mai prejos decât cei pe care am ajuns să îi detestăm profund.  

2f32b71e-425a-431d-8a22-f8ae440e68f0_3c133.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
jurnalist
Mai multe despre autor și articolele sale
Jurnalist din 1993. 10 ani de radio, 15 de TV și alternativ presă scrisă. ”Am ales presa online pentru că este singura unde nu există limite în exprimare.”
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg