M-am hotărât cu cine votez la alegerile europarlamentare. Nu este un nume pe o listă de partid

0
646x404_0b85a.jpg

646x404_0b85a.jpg

Sătul să fiu mințit de partidele politice, sentiment încercat de milioane de români, m-am hotărât ca la alegerile europarlamentare din 26 mai să votez cu un candidat independent. Am făcut această opțiune după ce am lecturat listele cu candidații aflați pe locurile eligibile ale PNL, PSD, ALDE, PLUS-USR ș.a.

Înainte să-mi aflați opțiunea electorală, vă învit la un exercițiu de memorie. Vă mai aduceți aminte de inițiatorul legii antifumat? Probabil că nu. Se numește Aurelia Cristea și a fost deputat PSD până în 2016, când a fost scoasă de pe liste după ce șeful de partid s-a supărat probabil că nu mai poate fuma unde vrea mustața lui. Femeii acesteia îi datorăm cu toții aerul respirabil din locuri publice și aș fi votat-o chiar dacă o regăseam pe lista PSD alături de numeroase nulități politice.

Așa că m-am reorientat către cei trei candidați independenți: Gregoriana Tudoran, doctor în economie, antreprenor, lobby-ist şi consultant financiar pentru afaceri europene, George Simion, un tânăr care militează pentru Unirea Basarabiei cu România și Peter Costea, președintele Alianței Familiei din România, care se recomandă un promotor al valorilor creștine.

Voi pune ștampila pe Gregoriana Tudoran, susținută, inclusiv în campania de strângere de semnături, de grupul de iniţiativă civică „Împreună pentru Autostrada A8“. Măcar are un țel și o experiență la Bruxelles, alta decât cea a premierului Dăncilă sau a europarlamentarului Grapini.

Găsiți pe adevarul.ro o scurtă prezentare a Gregorianei Tudoran și un interviu pe europalibera.rog.

P.S. Dacă Biroul Electoral nu i-ar fi respins candidatura, aș fi votat-o la europarlamentare pe Mădălina Turza – directorul unui ONG pentru persoane cu dizabilități și mama unei fetițe cu sindrom Down. Recorder i-a publicat povestea emoționantă (VIDEO AICI)

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău