fbpx

masini_bf2df.jpg
Agitație, aglomerație, nervi, viteză… Sunt cuvintele care caracterizează starea de spirit a acestor zile. Oare asta înseamnă Paște? Așa stau treburile cu spiritul Sărbătorilor?

I-am auzit pe mulți că abia așteaptă zilele libere, să vină mai repede Paștele ca să se relaxeze, să se odihnească . Doar că drumul spre relaxare este unul…pe fugă. Parcă una a disperării. O goană care pe unii îi duce spre moarte.
Unde vă grăbiți? De ce trebuie să „zburați“ pe șosele cu 130-140 de km/h sau chiar mai mult, să dați fleșuri disperați, să faceți slalom printre celelalte mașini care încearcă să se adapteze condițiilor de trafic și vitezei legale? Ok, aveți mașina care „cere“ viteza asta, dar n-avem drumurile care să i-o permită. Aveți o urgență? Și credeți că în starea disperată, haotică, în care vă aflați, o veți rezolva?

De multe ori m-am întrebat ce câștigă acești oameni cu graba spre casă, spre pensiuni, spre…timpul liber la care râvnesc atât. Cinci minute în plus? Dar, oare, merită ca pentru ele să-ți pui viața în pericol?! Să nu mai spune și de a celorlalți participanți la trafic… Oare conștientizează că acele câteva minute fac de multe ori diferența dintre viață și moarte, că un copil preferă să-și aștepte părintele încă un sfert de oră, dar că nu va înțelege niciodată de ce s-a prăpădit într-un accident rutier, în timp ce acul kilometrajului era oprit la 140-150 km/h? Sau, în cele mai bune cazuri, mașinile de mii de euro se transformă în mormane de fier, iar cel/cei din interiorul lor într-un ansamblu de șuruburi. Asta în cazul în care în viteza nebună nu vor fi fulgerate viețile altora care își vedeau liniștiți de drum.

Din păcate, zilele de Sărbători se transformă pentru mulți într-unele de doliu. Și totul dintr-o goană…
Revin cu întrebarea care mă fulgeră ori de câte ori văd vitezomani care trec, pe DN1, cu viteza „luminii“: „Unde vă grăbiți în halul ăsta?“.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Sursa foto: sport.ro

masini_a6b64.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Liliana Maxim Minculescu
redactor
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
salina_urbana_BUNA_desk_9833f.jpg
970.jpg