fbpx

masini_bf2df.jpg
Agitație, aglomerație, nervi, viteză… Sunt cuvintele care caracterizează starea de spirit a acestor zile. Oare asta înseamnă Paște? Așa stau treburile cu spiritul Sărbătorilor?

I-am auzit pe mulți că abia așteaptă zilele libere, să vină mai repede Paștele ca să se relaxeze, să se odihnească . Doar că drumul spre relaxare este unul…pe fugă. Parcă una a disperării. O goană care pe unii îi duce spre moarte.
Unde vă grăbiți? De ce trebuie să „zburați“ pe șosele cu 130-140 de km/h sau chiar mai mult, să dați fleșuri disperați, să faceți slalom printre celelalte mașini care încearcă să se adapteze condițiilor de trafic și vitezei legale? Ok, aveți mașina care „cere“ viteza asta, dar n-avem drumurile care să i-o permită. Aveți o urgență? Și credeți că în starea disperată, haotică, în care vă aflați, o veți rezolva?

De multe ori m-am întrebat ce câștigă acești oameni cu graba spre casă, spre pensiuni, spre…timpul liber la care râvnesc atât. Cinci minute în plus? Dar, oare, merită ca pentru ele să-ți pui viața în pericol?! Să nu mai spune și de a celorlalți participanți la trafic… Oare conștientizează că acele câteva minute fac de multe ori diferența dintre viață și moarte, că un copil preferă să-și aștepte părintele încă un sfert de oră, dar că nu va înțelege niciodată de ce s-a prăpădit într-un accident rutier, în timp ce acul kilometrajului era oprit la 140-150 km/h? Sau, în cele mai bune cazuri, mașinile de mii de euro se transformă în mormane de fier, iar cel/cei din interiorul lor într-un ansamblu de șuruburi. Asta în cazul în care în viteza nebună nu vor fi fulgerate viețile altora care își vedeau liniștiți de drum.

Din păcate, zilele de Sărbători se transformă pentru mulți într-unele de doliu. Și totul dintr-o goană…
Revin cu întrebarea care mă fulgeră ori de câte ori văd vitezomani care trec, pe DN1, cu viteza „luminii“: „Unde vă grăbiți în halul ăsta?“.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Sursa foto: sport.ro

masini_a6b64.jpg

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook

Liliana Maxim Minculescu
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale

sc_vasile1_83d7d.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg