Ministrul Sănătății a șters postarea laudativă pentru spitalul din Sinaia (primar PNL) și a înlocuit-o cu una pro PSD-ALDE

pintea_b310f.jpg

pintea_b310f.jpg

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a întors-o ca la Ploiești. După ce a lăudat spitalul din Sinaia, în urma vizitei neanunțată efectuată marți seară, Pintea a șters postarea de pe Facebook. Cel mai probabil, a făcut acest gest după ce i s-a atras atenția că Primăria Sinaia, care administrează spitalul, este condusă de liberalul Vlad Oprea.

De ce spunem asta? Pentru că în locul postării respective a apărut o alta despre spitalul din Săcele, administrat de primarul PSD, Virgil Popa. Observatorulph.ro a solicitat explicații oficiale biroului de presă al Ministerului Sănătății.

Postarea ministrului Pintea pe Facebook cu un puternic iz electoral pro PSD-ALDE după vizita la spitalul din Săcele:

”Ieri după amiază am vizitat un spital care arată așa cum mi-aș dori să arate toate spitalele mici din țară.

Spitalul din Săcele, a fost închis de guvernarea Boc în 2011 și redeschis de actualul primar în anul 2017, la un an de la preluarea guvernării de către PSD-ALDE.

Se dovedește clar că a fost o decizie pripită închiderea spitalelor mici în 2011. Acestea pot asigura suport spitalelor mari, preluând din cazurile care se prezintă în urgență în spitalele mari, atunci când pacienții nu au posibilitatea să meargă într-o unitate sanitară orășenească.

Am stat de vorbă cu personalul și am văzut în Săcele aparatura medicală pe care nu o au în dotare unele spitale județene și este clar că echipa managerială s-a preocupat și a știut ce este de făcut.

Anul acesta avem un buget generos pentru investiții în sănătate și vom finanța dotarea cu echipamente și aparatură medicală modernă toate spitalele din țară.

Am stabilit la spitalul din Săcele, împreună cu managerul și primarul din localitate, necesarul de echipamente pentru care Ministerul Sănătății va aloca fondurile necesare.

Am vorbit cu pacienții internați în spitalul din Săcele și aceștia erau multumiți de modul în care sunt tratați. Cred că astfel de spitale ar merita să fie premiate pentru ceea ce reprezintă ele în zona pe care o deservesc”.

Postarea ministrului Pintea despre spitalul din Sinaia, administrat de primarul PNL, Vlad Oprea, care a fost ștearsă ulterior:

”Vizită inopinată la spitalul orășenesc Sinaia.

În această seară am avut parte de o surpriză plăcută. Vizita la spitalul orășenesc Sinaia mi-a arătat că există și unități sanitare în care se poate face treabă.

Felicit pe toți cei care contribuie la realizarea acestui lucru.

Anul acesta, Ministerul Sănătății, va aloca fonduri pentru achiziția de aparatură și echipamente necesare în spital, dar va contribui și la finalizarea construcției noii clădiri care va găzdui spitalul”.

Reamintim că președintele Iohannis a acuzat-o pe Sorina Pintea că face controale în spitale pentru o mai bună imagine în perspectiva campaniei electorale pentru europarlamentare.

Pintea a reacționat astfel: „aceste campanii, cum le spune dânsul, au fost făcute și de predecesori ai mei, e adevărat, de altă culoare politică și atunci le aprecia. (…) Dânsul spune că știe realitățile din spitalele publice. Atunci înseamnă că înțelege demersul meu. Eu cred că este revoltător că dânsul află abia acum că avem probleme cu sistemul de sănătate. (…) Avem probleme de peste 30 de ani”.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău