fbpx

agerpres_12027599.jpeg

Numita Viorica Dăncilă, având calitatea de prim ministru în România, face tot posibilul să ne fie rușine, să mai ieșim din țară. Ultima ispravă a fost declarația despre mutarea Ambasadei României în Israel, de la Tel Aviv la Ierusalim.

Situația din Orientul Mijlociu este una sensibilă. Acest butoi cu pulbere, aflat destul de departe de România, ne poate afecta nu doar în planul imaginii, pe care premierul Dăncilă o gestionează dezastruos, ci și economic. În ultimii 50 de ani, țara noastră a făcut eforturi diplomatice pentru ca relațiile cu țările din zonă să nu fie afectate.

A venit însă această făptură, care a recitat poezia tătucului de la partid: ”România va muta ambasada la Ierusalim.” Sunt două aspecte de discutat. În primul rând, o astfel de decizie este în sarcina președintelui României, Viorica Dăncilă neputând legal să facă declarații în numele acestuia. Ori nu își cunoaște atribuțiile ca premier, ce poate și ce nu poate să facă și să declare, ceea ce nu este de mirare în cazul ei, având în vedere nivelul intelectual deja probat, ori știa că legal decizia nu îi aparține, dar era obigată de Liviu Dragnea să ne pună într-o astfel de situație.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În ceea ce îl privește pe președintele PSD, acesta continuă să caute ieșiri din problemele personale, încercându-și norocul atât cu UE, dar și cu SUA. Există suspiciuni că nici varianta Rusia nu ar fi de neglijat, dacă ar avea garanții că scapă. România nu pare să intre în aria preocupărilor lui.

România devine astfel singura țară din UE care susține doleanța Israelului, nesocotind pozițiile celorlalte țări din Orientul Mijlociu. După anunțul premierului Dăncilă, făcut pe tărâm american, regele Iordaniei și-a anulat vizita programată în România. „Majestatea sa Regele Abdullah II îşi anulează vizita în România care fusese programată să înceapă luni, ca semn de solidaritate cu Ierusalimul”, a informat Ministerul de Externe al Iordaniei.

Rezumând situația, pe lângă gravitatea și consecințele unor declarații iresponsabile, Viorica Dăncilă are o mare problemă: aduce grave atingeri intereselor naționale, nefiind nici măcar în măsura instituțională să facă asta. Este ca atunci când măturătorul și-ar asuma rolul ginecologului, stabilind și ce este de făcut cu pacientul.

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


sc_vasile1_83d7d.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg