Despre protestul ȘÎEU – la Ploiești și nu numai

0
bcc10570-ee12-421d-8e65-20124191dfb6.jpg

bcc10570-ee12-421d-8e65-20124191dfb6.jpg

Până și copiii au auzit despre inițiativa lui Ștefan Mandachi – ”România vrea autostrăzi”. Ce este cu adevărat grav este că un copil inteligent a înțeles despre ce este vorba, în timp ce mulți adulți, în frunte cu liderul PSD, au dat cu mucozitățile în autostradă. 

Pentru că împreună cu toată redacția am hotărăt ca ieri la 15, timp de 15 minute să nu facem știri și să blocăm site-ul observatorulph.ro, alăturându-ne astfel protestului național, am plecat aproape de Catedrala Sf. Ioan, pe Bulevardul Republicii, acolo unde ploieștenii s-au mobilizat să protesteze. Nu au fost mulți, cam vreo o sută. Recunosc că am fost neserios. Am zis că protestez, că 15 minute nu muncesc, dar m-am dus să îi filmez pe cei care protestau. Lasă că mă iertați pentru asta, dar nu m-a lăsat sufletul să nu surprind efortul omuleților de acolo. Nu se pune că am muncit. 🙂

Nici nu este important câți au fost, într-o zi de vineri, ora 15, când cei din privat erau în majoritate încă la muncă, iar cei de la stat, ca de obicei, plecați de la birou în cinstea măririi salariilor, prin grija mult iubitului și sti(g)matului partid. Important este că au fost și că cei mai mulți dintre șoferi nu s-au arătat deranjați de blocarea unei artere, claxonând și aplaudând în semn de susținere. Frumos din partea lor.

Cum Dumnezeu să te enervezi pentru o arteră blocată 15 minute, într-un protest care ar trebui să le fie tuturor de folos, dar să nu te apuce toți dracii, când stai în coloană, în weekend, câte 4-5 ore pe Valea Prahovei? România a revoluționat transporturile, înlocuind autostrăzile cu studiile de fezabilitate, pe care dispar banii cu mare viteză.

Am văzut că la Sibiu polițiștii au dat amenzi, așa, la mișto, în fieful neamțului. În schimb, la Ploiești, polițiștii de au venit în număr mare, au dirijat circulația și i-au supravegheat pe protestatari. ”Frumos, elegant, cât de cât”, ca într-o țară civilizată, în timpul unui protest civilizat. Ce să zic? Bravo! Și polițiștii sunt șoferi în timpul liber, și ei sunt români, și ei ar dori autostrăzi. Vorbesc despre cei pe care i-am văzut la Ploiești, ieri. Cei de la Sibiu au dovedit că sunt niște slugoi penibili. Cam asta e diferența. La Ploiești am avut polițiști, la Sibiu au milițieni.

Să ne întoarcem la protest și la cei care nu i-au înțeles sensul. Nu-i o noutate că nu au înțeles. Grav e că au drept de vot. Și nici măcar vina exclusiv a PSD nu este. La fel de competenți au fost TOȚI cei care s-au perindat pe la guvernare, pentru că toți TOȚI au jefuit bugetele uriașe pentru drumuri și NICI MĂCAR UN PARTID nu a făcut drumuri. 

PSD-ul s-a făcut iar de râs, ieri, când fix în ziua protestului a publicat pe pagina de facebook a partidului o superbitate de postare, despre cum fix ieri au început să facă autostradă în Moldova. În fapt, o nenorocită de Centură, începută acum vreo doi ani. Minunăția a fost publicată AICI. Bine, ok, știm că mint, că manipulează, dar parcă prea au jignit inteligența unui întreg popor. E prea mult! Ok, se rezolvă la vot. 

Și mai trist este că am auzit și câțiva PNL-iști care mieunau ceva despre autostrăzi. Pe bune? Dacă nu îmi joacă feste memoria, și nu îmi joacă, și voi ați fost la guvernare de vreo câteva ori, cu aceleași rezultate remarcabile. Alții cu tupeu… Lasă că vă ajută Rareș Bogdan. Din trei vorbe despre nimic… țuști autostrada. Minune o să fie!

Despre UDMR doar de bine. Ăștia au defrișat pădurile și încă o mai fac, împreună ci prietenii lor din Austria, dar să nu credeți că au furat lemnul și au nenorocit ecosistemul. Nuuuu… Ei au pregătit terenul pentru autostrăzi, pentru că altfel nu aveau cum să asfalteze ăștia de la PSD și PNL. Pentru cei care nu au prins sensul protestului de ieri, conștient că nu au prins nici sensul acestei fraze, fac necesara și cuvenita precizare: IRONIE, adică, pe înțelesul lor, am zis-o la mișto.

Și USR-ul o să facă autostrăzi. Nu știu ce program de guvernare au, dacă au, pentru că la Prahova nu organizează nicio conferință de presă, dar îi dau în cap singurului lor deputat care are mereu ceva de spus, însă am ferma convingere că vor face și autostrăzi. Tot ce am auzit de la ei a fost cu jutiția. Din paișpe tone de justiție se toarnă 3 km de autostradă. Nu așa se face? Oricum, pe ei îi consiliază Cioloș, care în PLUS a trecut pe la toate partidele și a acumulat experiență. El știe cum se face.

Despre PMP nu știu ce să zic. dacă se întoarce Nuți și Băse mai recuperează ceva de la ea, își cumpără un bax de whiskey și apoi să vezi autostrăzi ce mai face. La băutură omul face de toate. Se deschid așa niște perpective și capacități de producție, încât omul este de neoprit în proiecte mărețe. A doua zi, la mahmureală, mai uită din ele și mai scade din elan, dar ceva tot rămâne.

Cine a mai rămas de amintit? A, Ponta! Dar despre PSD am vorbit deja, și nu are sens să reiau, doar că sa dau copy-paste și să înlocuiesc cu Pro-România. 

Întrebarea frecventă a celor care nu au înțeles protestul a fost: ”Și ce, mă, dacă ați protestat ca proștii, de mâine se apucă ăștia de autostrăzi?” Știți, lor le place să folosească în orice frază cuvântul ”proștii”. Asta le ridică lor nivelul de inteligență, plasându-i undeva peste media națională și chiar europeană. Într-un fel, îi legitimează să glăsuiască în cunoștință de cauză. Nu te certa cu ei, pentru că pierzi. Te aduc la nivelul lor și te bat cu experiența, de-ți țiue inteligența în cap.

Ca să lămurim povestea, nici măcar unul dintre cei care au protestat ieri, în întreaga Românie, nu este atât de naiv, încât să creadă că de azi încep ăștia să construiască autostrăzi. Oamenii au vrut să mai tragă de funia clopotului, chestia aia care dă semnale de alarmă, spunându-le TUTUROR politicienilor că am cam ajuns la capătul răbdării. A fost și o formă de antranment pentru rundele de alegeri care urmează.

Mult iubitul și stimatul conducător, de facto și de iure, domnul Liviu Dragnea, a spus tot ieri, enervat pe protestatari că sunt niște circari, în frunte cu Mandachi, ăla care a făcut bâlci cu metrul lui de autostradă. Bine! Așa este domnule Dragnea, aveți dreptate. Mulți dintre noi am făcut circ ieri. Dar cine a început? Nu dumneavostră ați venit cu un număr de dresură de maimuțoi, pe care i-ați pus să imite o garnitură guvernamentală? Acum suntem chit cu circăraia, dacă așa vreți să o considerați. De fapt, nu suntem, dar se va rezolva în curând. Și încă ceva: Mandachi a făcut circ pe banii lui, în timp ce dumneavostră faceți zilnic circ pe banii noștri, inclusiv ai lui Mandachi. Nu vă pute ceva în combinația asta? 

În final, vreau să vă mai ofer o imagine, pe care o atașez după această frază, primită de la un amic. Așa am aflat că ieri, chiar ieri (!!!), ministrul Singur-Cuc, a inaugurat 30 de km de autostradă. Sunt atât de fericit că ați rezonat cu doleanțele poporului, încât închei aici miștourile ieftine de azi, și mă duc să mă dau cu mașina pe noua autostradă a Cucului. Vă mulțumesc!

1b2d1bbb-4c96-4958-9dd4-245a5411996d.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău