fbpx

WhatsApp_Image_2019-02-09_at_14.17.32_3de36.jpeg

La 24 de ore de la confirmarea oficială a avariei la rețeaua de apă a municipiului Ploiești, care a afectat 15% din locuitori, nu știm decât dintr-o sursă, respectiv Apa Nova, că apa de la robinere este potabilă. Primăria Ploiești și DSP au revenit la liniștea de weekend. Să nu-i deranjăm?!

UPDATE După publicarea acestui text, DSP Prahova a emis un comunicat de presă prin care menține restricția consumului de apă de la robinet. Lista cartierilor afectate de avarie

Sâmbătă dimineața, cititorii observatorulph.ro reclamă apa mizerabilă de la robinet. Semnalele sunt din mai multe zone: Nord, 8 Martie, Republicii, Gh. Doja.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Reporterii ziarului verifică informațiile, constată că reclamațiile se confirmă și publică în premieră avaria majoră aici: Avarie majoră Apa Nova în zona Bulevardul Republicii - Gheorghe Doja din Ploiești.

Ulterior, Apa Nova emite un comunicat de presă prin care recunoaște problema și anunță că avaria afectează următoarele zone: cartier Albert, cartier Nord (zona Republicii) si cartier Gheorghe Doja pană la Catedrală.

Într-un final, DSP Prahova reacționează și transmite ploieștenilor din zonele afectate să nu consume apa de la robinet, ci să cumpere apă plată sau să o fiarbă dacă nu au încotro (detalii AICI). Comunicatul este furnizat la solicitarea Primăriei Ploiești.

Sâmbătă seara, Apa Nova anunță că a remediat parțial problema, furnizând apă dintr-o altă sursă. ” La acest moment, din punct de vedere al companiei Apa Nova Ploiesti, prin solutia de transferare pe o alta sursa conform recomandărilor Direcției de Sanatate Publica, apa este conforma pentru consum. Recomandam pentru cetatenii care au ajuns tarziu acasa sa lase apa sa curgă un interval scurt de timp” se arată în comunicatul publicat de observatorulph.ro integral AICI.

Astăzi, duminică, 10 februarie, nicio autorititate (Primăria Ploiești/Prefectura Prahova/DSP Prahova) nu a revenit cu informații oficiale despre cât de potabilă este apa de la robinetele ploieștenilor.

Vom reveni cu informații despre calitatea apei furnizate la Ploiești!

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


970.jpg