maxresdefault.jpg

30 decembrie 2018. Autogara Sud Ploieşti. Este noapte iar iluminarea "edificiului" este ca în fiecare zi... precară.

Aici sărbătorile nu au ajuns. Văd forfota de departe și încetinesc. Cursa de Spania este la îmbarcare. Din instinct caut cu privirea feţele oamenilor. Nu este nimeni fericit.

Majoritatea barbaţi, trecuţi de vârsta primelor iubiri au fețe împietrite de durere. Unii își strâng în brațe copiii, alții pe cineva apropiat. Fiecare doar cu o mânã, pentru cã cealaltã este ocupatã cu interminabile bagaje.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Parcă în toate aceste dulapuri pe roți stă împăturită strâns câte o bucățică din emoţiile și amintirile fiecăruia.
Nu pleacă nimeni în vacanță, într-o perioadă în care eminamente oamenii sărbătoresc.

Copii agäțați de gâtul taților, cărora le alunecã lacrimi, plâng speriați. E o vale a tristeții.

Opresc mașina si cobor nu pentru a admira un "spectacol" atât de dureros, ci pentru că figura unuia dintre bărbații care urmau îmbarcarea mi-a părut cunoscută. Din fericire, nu era vorba despre amicul meu.

Pleacă la "mai bine", noțiune absolut diferită pentru fiecare. Pleacă abrutizându-și fiecare propria viață și pe cea a apropiaților, din cauza epuizării oricărei alte soluții viabile.

Probabil, spre seară ajung la destinație. Începea Revelionul 2018-2019. La mulți ani(?!) de bine pentru acești expulzați din viețile lor!

maxresdefault.jpg


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.