slt_Vasiloae_Raluca.jpg

La scurt timp după ce observatorulph.ro a publicat articolul ”Șeful ISU Prahova acoperă printr-o dezinformare lacunele departamentului de comunicare al instituției”, informațiile privind activitatea pompierilor și salvatorilor de la SMURD din Prahova nu au mai ajuns la jurnaliști.

Ultima informație furnizată de purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae, a fost despre accidentul petrecut pe DN 1B, la Valea Călugărească, pe 27 noiembrie. De atunci, în Prahova s-au produs numeroase alte accidente, soldate și cu victime, fără ca ISU, prin departamentul de Comunicare, să le mai facă publice.

Chiar și incendiile au devenit ”secrete”, dovadă fiind cel produs ieri la Șoimari unde o persoană a suferit și arsuri, blocajul informațional fiind evident.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Contactat de observatorulph.ro, purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae, a avut o reacție ”incompatibilă” cu funcția deținută:

”Nu furnizăm informații despre activitatea ISU decât în măsura în care le considerăm importante din punct de vedere mediatic”.

Ulterior, aceasta a revenit cu informații despre incendiul de la Șoimari, printr-un mesaj transmis reporterului observatorulph.ro.

Îi reamintim purtătorului de cuvânt al ISU Prahova că ziariștii sunt cei care DECID ce informații sunt importante pentru a fi făcute publice, datoria lor fiind doar de a le comunica, nu și de a le analiza din punct de vedere al impactului mediatic.

În măsura în care jurnaliștii observatorulph.ro vor obține informații privind activitatea pompierilor și salvatorilor SMURD din Prahova le vom publica pentru că EI sunt oameni dedicați meseriei și care fac cinste uniformelor!

sursa foto: igsu.ro


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Eveniment
  • Joi, 13 Decembrie 2018
  • De Andra Ilie

Cutremur în Prahova. Câte grade a avut

Un cutremur cu magnitudinea 2,8 grade s-a produs miercuri în judeţul Prahova, la ora 15:04, la adâncimea de 143 de kilometri. Joi dimineaţă, în judeţul Vrancea, un alt seism s-a produs la o adâncime de...