fbpx

teodorovici-newmoney-mediafax-840x600.jpg

Sunt patru variante care să ”justifice” declarația halucinantă, anticonstituțională și antieuropeană a ministrului de Finanțe, Eugen Orlando Teodorovici.

Parcă ieșit din club conform năravului, ministrul Teodorovici, aparent mahmur, a declarat că dorește ca românii care lucrează în străinătate să aibă un singur permis de muncă, valabil pentru o perioadă limitată, iar după aceea să își caute de lucru în altă țară.

”Permisul de muncă să fie același ca și timp în toate statele. Nu mai ai voie, după primul permis, să-ți reînnoiești dreptul de muncă, ca să fii obligat să migrezi în Europa. Așa, dacă ajunge în Germania și tot primește drept de muncă, deci nu o să se întoarcă în veci în Croația, România de unde a plecat. Maxim 5 ani și, la revedere, să te duci în altă țară să îți cauți loc de muncă.”

Cum este legal: În prezent, dreptul la liberă circulație este garantat în Uniunea Europeană pentru cetățenii statelor membre. Astfel, aceștia pot lucra oriunde doresc, pentru o perioadă nelimitată de timp.

Așadar, un amestec de delir cu încălcare a legii, cu lipsă de respect față de români, cu desconsiderarea normelor europene. Ministru Teodorovici ar putea avea patru situații care să îi justifice enormitatea debitată, nu să i-o și scuze.

1. A fumat ”de calitate”. Nu sunt prea multe de spus într-o astfel de situație. Obișnuit al cluburilor de noapte, nu-i exclus ca ministrul să se fi scăpat la un ”cui”. 

2. Are nevoie de un control psihiatric. Chiar dacă omul a vrut să pară un vizionar în materie de economie și legislație a muncii, nu a făcut altceva decât să desconsidere drepturi și libertăți fundamentale. În astfel de cazuri, dacă nu e rea intenție, atunci manifestările ”involuntare” necesită o abordare psihiatrică.

3. Ar vrea să sară din barcă. Nu este nici pe departe un bun finanțist, fapt dovedit de multele măsuri negândite, fără studii de impact, măsuri care i-au pus în dificultate pe angajații din minister și pe cei din ANAF. Cine vorbește mult, nu însemnă că și știe despre ce vorbește. Teodorovici știe însă că barca guvernamentală se va scufunda și se pregătește să sară din ea. Este conștient că împrumuturile sunt mult peste posibilitatea României de a restitui, și nu vrea să fie prins sub tăvălugul care se va prăvăli către finanțele naționale. Cam asta a făcut și Ioan Rus, care printr-o declarație impardonabilă, ”nevestele româmănilor plecați la muncă afară sunt curve”, a dorit asumat să iasă din guvern.

4.  A răspuns unei comenzi. Teodorovici nu este întâmplător acolo. Teodorovici, chiar și oportunist, nu a fost niciodată un apropiat al lui Dragnea. A fost un fel de compromis al liderului PSD, din dorința de a face pace cu sistemul care i se opune. Teodorovici nu este un personaj ușor de digerat de către Dragnea, mai multe surse dând ca variantă o posibiă ghidonare din umbră a personajului Orlando. Dacă ipoteza se verifică, atunci Teodorovici nu a făcut altceva cu această declarație aparent iresponsabilă, decât să îi mai sape la temelie șefului său de partid, și așa măcinat de scandaluri și probleme.

Indiferent care este justificarea din spatele declarației, un asemenea ministru nu ar mai trebui să stea o clipă într-o garnitură guvernamentală.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Macheta-Paste_CONPET-970x250px_e5752.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg