fbpx

ministrul-tarnsporturilor-lucian-sova-autostrazi-multinationale-290371.jpg

Bâlciul remanierilor guvernamentale are substrat exclusiv politic. Dacă ar fi avut scopuri care țineau de lipsa competențelor manageriale, atunci am fi cunoscut aceste cifre la timp. Pornim de aici: bugetul Ministerului Transporturilor pentru investiții a fost 4,42 de miliarde de lei, din care s-au cheltuit doar 825 de milioane de lei, adică puțin peste 20%.

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, este prospăt demisionar de o zi, după ce președintele Klaus Iohannis a refuzat să îl remanieze.

Șova a ieșit din grațiile lui Dragnea, dând semnale că ar fi în tabăra contestatarilor liderului PSD. Asta nu îl face cu nimic mai bun, pentru că nu opoziția față de Dragnea dă măsura competenței în pozița de ministru al transporturilor, ci cifrele pe care le lasă în urmă. Dragnea doar a profitat de această incompetență a lui Șova, fără însă să facă referire la faptul că este chiar opera lui în garnitura guvernamentală.

Șova este doar unul dintre zecile de incompetenți care au compus cele 3 guverne ale alianței PSD-ALDE.

Spuneam că măsura incompetenței este dată de rezultate. Nu există scuze, pentru că au existat promisiuni, jurăminte, proiecte și mai ales... bani. Exact, au existat bani, deși principala scuză invocată a fost mai mereu subfinanțarea. Nu se mai poate fura ca altădată, așa că nici studiile de fezabilitate nu mai pot să înghită chiar tot bugetul. Și, atenție, vorbim acum doar despre bugetul de investiții, nu despre întreg bugetul Ministerului Transporturilor, în care sunt incluse salarii, cheltuieli administrative, etc..

825 de milioane de lei, doar pentru investiții, înseamnă aproape 200 de milioane de euro. Să dăm doar un exemplu: Conform datelor MT, lărgirea a 27 de km din Centura Bucureștiului necesita un buget de 30 de milioane de lei. Bugetul era aprobat, deci suma trebuia icheltuită. Până la mijlocul verii se cheltuiseră 63.000 de lei. Are Bucureștiul Centură pe 4 benzi? N-are...

Lista exemplelor este una foarte lungă și nici măcar nu merită detaliată, pentru că toate duc la același rezultat: nu avem centuri, autostrăzi, șosele asfaltate, magistrale de metrou finalizate. Cu certitudine liderii politici ai alianței știau despre acest dezastru produs de incompetența crasă, pe care tocmai ei au promovat-o. Doar nu vă așteptați să-și asume. S-a mai pierdut un an, s-au mai acumulat frustrări, însă se vorbește despre o guvernare de succes. 

Și dacă remanierile ar fi adus oameni competenți, poate ne-ar mai fi atenuat disperarea că suntem blestemați să fim părtași ai unui viitor sumbru. Cum am putea fi optimiști, dându-vă un alt exemplu al incompetenței: noul ministru al tineretului și sportului, pe vremea când era dascăl, a picat titularizarea cu nota 2,75. 

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg