fbpx

dz04MDAmaGFzaD04OTk5ODNkNzdiOTA5ZjhkYzFkYjNhMDVlOWMxNGJmMA==.thumb.jpg

Știrea despre o jandarmeriță spulberată pe o trecere de pietoni a făcut înconjurul țării. Observatorulph.ro a publicat detaliile AICI. Ce s-a întâmplat după, ține de domeniul inimaginabilului și al inacceptabilului. 

A murit un OM. A pățit ceea mulți pățesc, din cauza unor iresponsabili, aflați la volan, care confundă drumurile publice cu pistele de raliu. Prezentăm aproape zilnic astfel de cazuri, sperând să conștientizăm atât șoferii cât și pietonii, sperând ca viețile oamenilor să nu mai fie spulberate atât de absurd. 

Cazul jandarmeriței din Suceava a devenit unul atipic, și asta din cauza profesiei ei. Știu, pare incredibil și nu există nicio justificare rațională pentru care să capete alte conotații decât cele care vorbesc despre moartea unui OM, pe o trecere de pietoni, din cauza unui șofer inconștient.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Lipsa de educație i-a transformat pe unii dintre semenii noștri în animale, deși știu că este poate o comparație nefericită, de multe ori găsind mai multă compasiune și iubire necondiționată la un animal. Să ajungi să te bucuri de moartea unui OM, pentru că este jandarm? Uite că se poate, uite că s-a întâmplat și ceea ce urmează nu este un caz singular, dar este unul reprezentativ pentru astfel de oameni.

Și noi, prin materialele publicate, prin relatările în direct de la protestul din 10 august, am condamnat acțiunile violente ale jandarmilor, îndreptate împotriva oamenilor pașnici, deplângând degradarea unei instituții care a ajuns o biată unealtă politică, nu o instituție în slujba cetățeanului care o plătește. Felul în care am criticat instituția nu ne-a făcut să urâm oamenii care lucrează acolo. Suntem perfect de acord că și printre ei, ca în oricare altă breaslă există uscături, există brute care vor trebui să răspundă pentru violențele, pentru abuzurile comise. Dar asta nu trebuie să genereze un val de ură, care să se îndrepte împotriva tuturor.

Așa cum nu toți jandarmii trebuie asociați cu brutele din Victoriei, nici protestatarii nu trebuie asociați cu un specimen ca deja celebrul Mihai Dide, un membru #rezist. Omul este nelipsit de la orice protest antiguvernamental. Foarte bine! Este dreptul lui să lupte împotriva dezastrului actualei guvernări. Omul a depășit însă orice limită acceptabilă, prin postarea făcută la aflarea veștii că o femeie, jandarm, a fost ucisă pe trecerea de pietoni:

„One more down! Du-te după Giani”, (nr- încă unul jos, doborât) a scris Dide, pe Facebook, distribuind link-ul știrii despre tragedie. 

Prietenii de pe facebook l-au criticat imediat:

„Nu este comentariul pe care îl așteptam. Până în final a murit un om nevinovat, o femeie care avea un copil mic, atât de jos ai ajuns?? Să îți fie rușine! Cu toata ura pe care o am față de evenimentele din 10 august, nu mă pot bucura de tragedia unui om care nu a făcut nimic”, i-a scris Mihaela W.

„Pentru mine a murit un jandarm. Scuza asta că avea un copil nu mai ține... Și Stalin a avut copii, Bin Laden a avut copii, și ei tot oameni au fost. Câți oameni au omorât cei de mai sus?”, a fost răspunsul deplasat al acestuia.

Să asociezi o biată femeie, mamă a unui copil, cu un personaj ca Bin Laden, demonstrează nivelul intelectual al personajului care face o astfel de asociere, doar pentru a-și justifica mizeria debitată. Pe această logică, nu ne-ar mira să-l vedem vânând nemți și austrieci, doar pentru că Hitler a fost unul dintre ei. 

După valul uriaș de critici, Dide a revenit cu o nouă postare: „Pentru cei cu unfriend/unfollow, să știți că prietenia voastră virtuală nu m-a ajutat niciodată să plătesc avocatul pentru cei amendați de jandarmerie”. Postarea este una foarte lungă, Dide încercând să arate câte a făcut pentru protestatari, neregretând totuși postarea inumană.

Nimeni nu este de judecat și toți greșim, în diverse feluri și conjuncturi, însă pentru toate există o limită, acea limită care trebuie să ne diferențieze, care să arate că specia umană evoluează, nu involuează. Dide a depășit această limită. În momentul în care ajungi să te bucuri de moartea unui om, deja nu te mai raportezi la valorile pentru care spui că lupți. Dacă protestezi în Piața Victoriei pentru a scăpa de analfabeți și hoți, de specimente cu profil mafiot, care au subjugat o țară, nu ai cum să ai un asemenea comportament.

România nu are nevoie să schimbe rebuturile politice actuale cu alte rebuturi dezumanizate. Și nu o va face, pentru că dreptul la opinie, la liberă exprimare, nu trebuie confundat cu presupusul drept de a fi o scursură, indiferent de conjunctură. Cu toate acestea Dide nu trebuie să ajungă acum ținta revărsării de ură, ci pacientul unui specialist, care să-l desfunde neuronal.

dz04MDAmaGFzaD04OTk5ODNkNzdiOTA5ZjhkYzFkYjNhMDVlOWMxNGJmMA==.thumb.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
salina_urbana_BUNA_desk_9833f.jpg
970.jpg
PÂNĂ LA ÎNCHIDEREA URNELOR.
HAI LA VOT!