WhatsApp Image 2018-11-11 at 16.31.13.jpeg

De aproape 20 de ore, un nor de fum toxic se ridică deasupra Ploieștiului, otrăvind aerul cetățenilor plătitori de taxe și impozite. Până acum, autoritățile nu știu sau nu vor să spună cine este proprietarul depozitului respectiv unde pompierii încă se luptă cu focul.

Nu poți să nu te întrebi cum s-a ajuns în situația în care autoritățile locale, județene, de mediu și polițiștii să nu știe ce se depozitează pe teritoriul Ploieștiului? Vorbim de un depozit de 8.000 de mp și 5.000 de tone de deșeuri, nu de un garaj ilegal!

Pentru funcționarea unui astfel de depozit este nevoie de acordul primăriei, al mediului și al pompierilor. Astăzi, aflăm de la ISU Prahova că proprietarul construcției nu avea autorizație pentru stingerea incendiului.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Citește și: Pentru că toți tac, vă invităm, doamna ministru al mediului, în vizită sub Ciuperca din Ploiești

Ce au făcut până acum autoritățile? Primăria Ploiești are la dispoziție Poliția Locală pentru identificarea și sancționarea celor care otrăvesc orașul. Până acum, polițiștii locali nu au făcut altceva decât să nu lase pe nimeni să se apropie de incendiu, deși, cităm din atribuțiile instituției postate pe site-ul său, ”controlează respectarea prevederilor legale privind condiţiile de ridicare, transport şi depozitare a deşeurilor menajere şi industrial și sesizează autorităţilor şi instituţiilor publice competente cazurile de nerespectare a normelor legale privind nivelul de poluare”.

Citește și:Cum arată depozitul din Ploiești, unde au ars 5.000 de tone de deșeuri. De 16 ore inspirăm cancer, iar autoritățile n-au dat nicio amendă

Până în această dimineață, primarul Adrian Dobre nu a jucat în filmul ăsta, preferând tăcerea, deși fumul i-a îngrozit pe cetățenii plătitori de taxe și impozite.

Nici prefectul de Prahova nu a scos un cuvânt despre dezastrul ecologic din Ploiești, deși printre instituțiile deconcentrate care îi dau raportul se numără APM, respectiv Garda de Mediu Prahova.

În aceste condiții e simplu să-ți dai seama cât de nepregătite sunt autoritățile să gestioneze o situație de criză.

P.S. Respect pentru cei 66 de pompieri prahoveni care au intervenit la incendiu! În timp ce ei se luptau cu flăcările, primarul și prefectul își petreceau duminica departe probabil de fumul gros, încărcat cu substanțe care produc diverse forme de astm și cancer.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.