toaleta-publica-parc-toma-socolescu_5cb20.jpg

Consilierii locali ai PSD și ALDE  au votat un proiect privind reabilitarea WC-ului public din Parcul Toma Socolescu din zona Halelor Centrale, închis acum doi ani din cauza mizeriei crunte. O măsură bună, am zice, în contextul în care ploieștenii trebuie să găsească o cârciumă sau un tufiș când îi apucă necestățile fiziologice, din cauza lipsei toaletelor, fie ele și ecologice. Costul estimativ al investiției este unul urât mirositor: între 317.000 de lei și 432.000 de lei. Da, ați citit bine! aproape 100.000 de euro pentru modernizarea unui WC public care are o suprafață de 129 mp. Un calcul matematic simplu: 728 euro/mp.

Am întrebat, nu precum Cabral 100 de români, ci pe mai mulți dezvoltatori și agenți imobiliari cât este prețul pe metru pătrat al unui apartament decent, într-o zonă bună, a Ploieștiului. Iată ce am aflat.

Citește și: WC de 100.000 de euro în centrul Ploieștiului

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Un apartament cu două camere, într-un bloc nou, ridicat într-un cartier rezidențial în zona de Vest a Ploieștiului, se vinde la prețul de 850 de euro/mp.

În această sumă sunt incluse: centrala termica proprie, baie complet mobilata,  gresie, faianta, parchet,  lavabil alb, geam termopan, interfon, internet, lift și loc de pacare.

Diferența dintre renovarea WC-ului din bani publici și un apartament la cheie este de numai 122 de euro/mp!

apartament9mai.jpg

Diferența minimă se menține și în cazul unui apartament de două camere, construit înainte de 1989 pe Bulevardul Republicii, având o suprafață de 60 de mp, care se vinde cu 50.000 de euro pe olx.ro

Cu puțin noroc, tot în Ploiești, cu o sumă de aproximativ 100.000 de euro găsești și o casă cu cel puțin trei camere și curte plus garaj, într-o zonă bună a orașului.

În acest context vă promitem că vom reveni asupra acestui subiect pentru că pute, pardon, merită :)


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.