fbpx

toaleta-publica-parc-toma-socolescu_5cb20.jpg

Consilierii locali ai PSD și ALDE  au votat un proiect privind reabilitarea WC-ului public din Parcul Toma Socolescu din zona Halelor Centrale, închis acum doi ani din cauza mizeriei crunte. O măsură bună, am zice, în contextul în care ploieștenii trebuie să găsească o cârciumă sau un tufiș când îi apucă necestățile fiziologice, din cauza lipsei toaletelor, fie ele și ecologice. Costul estimativ al investiției este unul urât mirositor: între 317.000 de lei și 432.000 de lei. Da, ați citit bine! aproape 100.000 de euro pentru modernizarea unui WC public care are o suprafață de 129 mp. Un calcul matematic simplu: 728 euro/mp.

Am întrebat, nu precum Cabral 100 de români, ci pe mai mulți dezvoltatori și agenți imobiliari cât este prețul pe metru pătrat al unui apartament decent, într-o zonă bună, a Ploieștiului. Iată ce am aflat.

Citește și: WC de 100.000 de euro în centrul Ploieștiului

Un apartament cu două camere, într-un bloc nou, ridicat într-un cartier rezidențial în zona de Vest a Ploieștiului, se vinde la prețul de 850 de euro/mp.

În această sumă sunt incluse: centrala termica proprie, baie complet mobilata,  gresie, faianta, parchet,  lavabil alb, geam termopan, interfon, internet, lift și loc de pacare.

Diferența dintre renovarea WC-ului din bani publici și un apartament la cheie este de numai 122 de euro/mp!

apartament9mai.jpg

Diferența minimă se menține și în cazul unui apartament de două camere, construit înainte de 1989 pe Bulevardul Republicii, având o suprafață de 60 de mp, care se vinde cu 50.000 de euro pe olx.ro

Cu puțin noroc, tot în Ploiești, cu o sumă de aproximativ 100.000 de euro găsești și o casă cu cel puțin trei camere și curte plus garaj, într-o zonă bună a orașului.

În acest context vă promitem că vom reveni asupra acestui subiect pentru că pute, pardon, merită :)

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
970.jpg