fbpx

ce_inseamna_cand_visezi_soareci_87756900.jpg

Poate că v-ați săturat să auziți și să mai citiți despre referendum. Dar despre efectele lui, despre replici? Abia acum vine partea interesantă, de unde se va vedea că peste 40 de milioane de euro nu s-au cheltuit în zadar.

Referendumul a avut comportamentul unui seism, unul cu magnitudine foarte mare. A venit ”din senin”, când nimeni nu se aștepta, când nimeni nu era pregătit... ca la cutremur.

Efectele sunt devastatoare, iar unele dintre replici au intensitate cel puțin la fel de mare. Doar că nu a fost un seism așa cum produce mișcarea unor plăci tectonice, ci unul provocat, așa cum se întâmplă în cazul unui experiment nuclear, pregătit la mare adâncime, în laboratoarele politice, ale cultelor și, spun gurile rele, ale unor crai de la Răsărit. Un fel de ce-au vrut... și ce-a ieșit.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

România avea suficiente probleme, unele deosebit de grave. Oricare putea să explodeze. Printre ele nu se afla și statutul unor minorități, pe care legislația existentă oricum îl reglementa foarte clar. S-a schimbat ceva? Nu! Se va schimba ceva? Nu! Nu suntem mai toleranți, ba din contra. Nu suntem nici mai credincioși decât eram. Ar fi bine să avem un plus la fiecare capitol care ne-ar face mai buni, dar asta vine odată cu educația. Poate în altă guvernare...

Deocamdată, constatăm că cercetătorii, nu neapărat britanici, au avut dreptate: seismele provoacă dispersia șobolănimii. Unda de șoc s-a propagat în toate cuibușoarele rozătoarelor de bani publici, care acum se încaieră din nevoia primară de a-și salva viețile personale, politice, sociale. 

Să stai cocoțat pe un gard și să-i privești... Un spectacol pe cât de grotesc, pe atât de amuzant. Are și grotescul doza lui de umor negru, dacă finalul previzibil este unul benefic. Și este, pentru că decimându-se au toate șansele să ajungă la extincție. 

Exemple: 1. PSD versus BOR. A ieșit prost la cutremur, acum se acuză reciproc de construirea defectuoasă a Catedralei Referendumului. Au folosit cărămizi din nisip, iar șandramaua le-a căzut peste ilustrele și auritele scăfârlii.  

Oficial BOR: ”Referendumul nu a trecut din cauza asocierii cu Dragnea”. Codrin Ștefănescu, PSD: ”Ăsta nu e preot, nu-i nimic”. Ce frumoooos!!! 

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu: „Sunt mai multe cauze pentru neîntrunirea cvorumului: politizarea evenimentului, asocierea referendumului cu Liviu Dragnea, neclaritatea întrebării puse în cadrul referendumului. (...) Nu este înfrângerea Bisericii, este a celor care s-au lăsat captivi indiferenței personale, ignorării mizei acestui referendum și manipulărilor în special din mediul online. (...) A fost o onoare să susținem o temă civică de o asemenea amploare”, este de părere Vasile Bănescu.

Codrin Ștefănescu, secretar general adjunct al PSD: ” E de vină BOR-ul că lasă astfel de purtători de cuvânt să iasă în spațiul public. Și să înțeleagă membrul PSD că purtătorul de cuvânt care ne critică, ne critică în numele Patriarhului și în momentul ăsta o grămadă de oameni de la țară, care iubesc PSD-ul, o să-l înjure pe purtătorul de cuvânt. Care a devenit un fel de Marincea, cum e purtătorul de la SRI. Atrag atenția în public să se ducă la șefii lui supremi și să ceară voie până să iasă în spațiul public. Nici măcar nu-i preot, nu-i călugăr, nu-i nimic. Eu aș fi preferat ca Biserica să aibă un preot cu barbă albă, plin de înțelepciune care iese în numele Bisericii și vorbește calm și rar. Nu un băiat care începe să facă politică. Adică boicotul făcut de ăștia nu-l vezi?!”

Comentariile fiind de prisos, trecem la exemplul 2: PSD-iști contestatari versus PSD-iști conservatori. 

Liderul PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, unul dintre semnatarii declaraţiei prin care i s-a cerut demisia lui Liviu Dragnea de la conducerea partidului: ”"Turul I. Dacă ar fi alegeri prezidenţiale, Klaus Iohannis 23, Călin Popescu Tăriceanu 9, Laura Codruţa Kovesi 8, băgată candidat din partea USR-ului în sondaj, Dacian Cioloş băgat de la România Împreună - 7%, Liviu Dragnea - 4%. - 0.22 - Eu nu am inventat acest 4%. Îl găsiţi aici. Turul II. Azi, în condiţiile în care nu facem nimic, Iohannis îl bate şi pe Tăriceanu, o bate şi pe Firea, îl bate şi pe Dragnea de-l zvântură".

Despre ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă, spune că "este atât de prost încât nu poate asculta mai mult de 5 minute când vorbeşte cineva cu el", iar singura legătura a acestuia cu economia este faptul că "a avut o vulcanizare". 

Este maxim. Este crema părerilor venite, culmea, din interiorul PSD. Țuțuianu spune că unele declarații au fost trunchiate, scoase din context, inregistrările audio fiind ”măsluite”. Bine, așa și noi ne-am născut ieri, iar ministrul Andrușcă nu seamănă cu țestoasa Tobi. 

Exemplul 3: PNL-ul și definiția prostiei absolute. Mai rar așa ceva. Era momentul, unicul moment, în care PNL-ul, fără să facă ceva concret (asta a devenit deja doctrină de partid la ei), PNL-ul ar fi avut de câștigat. PSD-ul avea gura plină de la molozul cutremurului, se mai și autoincendiase, se și canibalizase în interiorul tribului. 

Dar PNL-ul nu și nu! În firava potecuță pe care mai pășeau palidele umbre ale liberalismului românesc, s-au gândit să-și facă nevoile, pentru ca tot ei să calce în ele. Or avea cel mai slab președinte din câți au avut vreodată, dar au ales cel mai prost moment să-l atace. Și cine l-a atacat? Alina Gorghiu... Să plângi și să râzi deopotrivă. Principala voce critică din PNL este cea care a propus patru epave politice de candidați la Primăria Capitalei, facilitând victoria Gabrielei Firea. Asta ca exemplu relevant pentru o campanie dezastruoasă, care a coborât PNL-ul de la peste 40, la 20%. Cine alta ar fi putut fi ”vocea autorizată”, care să vorbească în PNL, dacă nu Alina Gorghiu? 

Extra-bonus: Nu pot să nu remarc faptul că partidele sunt dinamitate din interior de blonde: la PSD - Gabriela Firea, la PNL- Alina Gorghiu, la PMP - Elena Udrea, la USR - Nicușor Dan (mă scuzați, dar așa sunt eu mai tolerant de câteva zile). La ALDE este situația ușor diferită, în sensul în care se joacă piesa ”Multe neveste disperate”, nefiind încă o blondă cu veleități de dinamită politică. Ar avea ceva caracteristici Grațiela Gavrilescu, dar ne cam încurcă partea stângă a CNP-ului, așa că o scoatem din calcul. La UDMR ar fi Ildiko. Nu contează care, pentru că oricum nu-i putem prelua declarațiile. Nu avem buget pentru translator.  

Asumate sau nu, declarațiile confirmă teoriile cercetătorilor despre comportamentul șobolănimii în situații periculoase: scapă cine poate, cum poate. Iar dacă strada nu a reușit să-i dea jos, să scape națiunea de o adunătură de specimene dăunătoare, mergem acum ”pe mâna lor”. Ei și-au provocat seismul, ei se devorează reciproc, ei se duc spre pierzanie. Doamne ajută! Banii de la referendum chiar au fost cheltuți cu folos, doar că nu știau ce cumpără de ei... :) 

ce_inseamna_cand_visezi_soareci_87756900.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Sunday Brunch El Camaron Ploiesti

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg