VIDEO: Cum se lăuda incineratorul Ecoburn la începutul afacerii de ardere a deșeurilor periculoase: ”pentru mediu curat bun”

0

Hala în care funcționa incineratorul Ecoburn, în Parcul Industrial Brazi, a fost mistuită de flăcările care au provocat prăbușirea plafonului în urma unui incendiu produs miercuri dimineață. Au ars deșeuri, utilaje și cuptorul, investiția fiind prezentată de autoritățile județene la inaugurarea din anul 2011 drept ”incinerator ecologic de cinci milioane de euro” (VIDEO la finalul articolului). În cei zece ani de funcționare, incineratorul de deșeuri periculoase a fost în mijlocul a numeroase scandaluri, firma Ecoburn fiind acuzată și sancționată de câteva ori de Garda de Mediu Prahova pentru poluarea mediului înconjurător.

Incineratorul Ecoburn a fost inaugurat în luna februarie a anului 2011, în prezența mai multor oficialități de la acea vreme, care au lăudat investiția de 5 milioane de euro pentru un mediu mai curat.

Citește și Prima reacție a Poliției în urma incendiului de la Ecoburn: ”există posibilitatea ca o persoană să fie în interiorul clădirii”

Prefect de Prahova era atunci actualul senator de Prahova, Radu Oprea, care ieșise însă din acționariatul firmei care administra incineratorul, așa cum declara la Observatorulph.ro LIVE în vara anului trecut. Detalii aici: Cum a răspuns senatorul Radu Oprea, candidatul PSD la Primăria Ploiești, la întrebarea: ”Ce legătură aveți cu incineratorul Ecoburn?” VIDEO

Cert este că în cei zece ani de funcționare, presa locală a publicat numeroase imagini cu deșeurile periculoase depozitate în aer liber, în urma cărora autoritățile de mediu au aplicat de câteva ori și amenzi, măsurile fiind considerate mult prea blânde în raport cu gravitatea acuzațiilor.

Noi imagini de la incendiul Ecoburn de la Brazi. Timpul estimat de stingere: 24 de ore FOTO-VIDEO

VIDEO Cum era promovată afacerea la începuturile ei pe Youtube la un post local TV din Prahova: ”Eco burn, pentru mediu curat bun”:

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 40785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău