Momentul în care un pieton riscă să fie călcat de mașină în Ploiești din cauza mașinilor parcate ilegal și a lipsei marcajelor rutiere – VIDEO

Un cititor a filmat momentul în care un șofer ignoră semnul de trecere pentru pietoni din intersecția străzilor Baraolt cu Erou Moldoveanu Marian chiar când traversează regulamentar strada. Dincolo de ignoranța conducătorilor auto, pericolul major de accidente este generat și de mașinile parcate ilegale și de lipsa marcajului rutier.

Sesizarea inițială a cititorului publicată de observatorulph.ro:

”Bună ziua, vreau să reclam o situație potențial periculoasă din municipiul Ploiești. Există o trecere de pietoni semnalizată cu indicator rutier la intersecția străzilor Baraolt cu Erou Moldoveanu Marian care face legatura dintre Complexul Comercial și Parcul Aurora(indicată în poza din atașament cu semnul oval negru), trecere de pietoni care este complet ignorată de conducătorii auto. Pe acea trecere încerc să traversez zilnic în drumul spre serviciu și mă lovesc de aceleași pericole cauzate de mașinile parcate pe acea trecere de pietoni care reduc vizibilitatea conducătorilor auto.

Totodată conducatorii auto ignoră semnul rutier chiar și atunci cand au vizibilitate și deseori m-am trezit în mijlocul trecerii de pietoni cu mașini care mă ocoleau fără măcar să reducă viteza de deplasare, inclusiv un autoturism aparținând MAI a trecut prin fața mea fără să reducă viteza și să acorde prioritate. Consider că este un real pericol pentru pietoni și doresc să luați măsurile de rigoare(instalarea unui relantisor, adăugarea unui indicator care sa semnalizeze trecerea de pietoni și pe partea stanga drumului în sensul de mers, fiind drum cu sens unic). Aștept de la autorități măsuri și soluții suplimentare de prevenire a accidentelor în acea zonă”

Astăzi, cititorul nostru a filmat traversarea regulamentară a străzii respective și a surprins momentul în care un șofer nu îi acordă prioritate, așa cum îl obliga semnul de circulație.

În imaginile de mai jos se vede atât lipsa marcajului rutier pentru trecerea de pietoni, cât și vizibilitatea redusă a șoferilor din cauza mașinilor parcate ilegal:

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

2 COMENTARII

  1. Nu vreau sa fac pe desteptu’, dar cand eram prin clasa a 2-a sau a 3-a ne-au invatat la scoala cum sa traversam, si din cate tin minte era ceva de genul „atunci cand ajungi la trecerea de pietoni, te opresti, te asiguri ca nu vine nimic, apoi incepi sa treci, cu pas grabit si atentie sporita”. Cu atat mai mult cu cat acolo nici pietonul nu are vizibilitate buna, si vede si el ca marcajul este sters. Ma rog, in ultima vreme fiecare are impresia ca are doar DREPTURI, nicidecum vreo obligatie… Dar da, haideti sa aruncam cu rahat turcesc in soferi, intotdeauna ei sunt de vina. Pietonii – niste bieti sfintisori care traverseaza pe oriunde ii taie capul „ca acolo au ei treaba!!”

  2. Obligația pietonului în dreptul trecerii de pietoni, sau după caz la colțul străzii, sa se asigure în prealabil ca nu sunt autoturisme in trafic la o distanță foarte mică, apoi cu ,,atentie sporita” , nu cu telefonul in mana sau pe bicicleta, sa continue traversarea străzii în condiții de siguranță. Avem o singură viață, sa nu o risipim.

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău