Rampa de gunoi de la Vălenii de Munte va fi închisă. Cum a încercat directorul să-i ”aburească” pe consilierii județeni – VIDEO

Dezvăluirile observatorulph.ro privind bomba ecologică de la rampa de gunoi din Vălenii de Munte au făcut obiectul unei discuții aprinse în ședința de astăzi a Consiliului Județean Prahova. Vicepreședintele CJ Prahova, Cristian Apostol, i-a cerut explicații directorului Companiei de Servicii Publice și Energii Regenerabile Prahova, Sorin Văduva, care  administrează rampa de gunoi.

După ce Observatorulph.ro a publicat imagini cu dezastrul ecologic de la rampa de gunoi de la Vălenii de Munte administrată de Compania de Servicii Publice și Energii Regenerabile Prahova a Consiliului Județean, Garda de Mediu Prahova a aplicat o amendă de 100.000 de lei și a solicitat APM Prahova suspendarea activității.

Astăzi, subiectul a fost dezbătut în ședința Consiliului Județean Prahova, unde a fost invitat și directorul Companiei de Servicii Publice și Energii Regenerabile Prahova, Sorin Văduva, care  administrează rampa de gunoi.

Vicepreședintele USR-Plus al CJ Prahova, Cristian Apostol, i-a cerut explicații directorului rampei pentru dezastrul ecologic confirmat și de Garda de Mediu Prahova.

Sorin Văduva a întors-o ca la Ploiești, susținând că poluarea a fost accidentală din cauza ploilor.

Vicepreședintele Apostol a reacționat și i-a citit din documentul Gărzii de Mediu Prahova, publicat de observatorulph.ro potrivit căruia la această rampă sunt depozitate deșeuri nepermise, sistemul de colectare a levigatului nu a fost întreținut. În plus, proprietarul rampei nu a prezentat un proiect de închidere sau mărire a capacității depozitului.

”M-am întâlnit cu un arhitect pentru a stabili un proiect de închidere a rampei” a declarat Văduva, care a recunoscut că bugetul alocat este de numai 30.000 de lei, o sumă infimă.

În apărarea acestuia a sărit consilierul județean Pro România, Emil Calotă, fost primar al Ploieștiului în perioada 2000-2008: ”Această discuție nu trebuie să aibă loc în ședință”.

Președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, a intervenit și a anunțat că rampa de la Vălenii de Munte va fi închisă, urmând să fie demarată procedura prevăzută de legislația de mediu.

VIDEO Înregistrarea ședinței Consiliului Județean Prahova (momentul poate fi urmărit de la minutul 23 și 45 de secunde)

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău