VIDEO Locuitorii din Blejoi acuză Vega Ploiești de poluare în urma ecologizării batalurilor. Reacția reprezentanților rafinăriei: ”E doar abur!”

Mai mulți cititori care locuiesc în satele Ploieștiori și Țânțăreni din Blejoi, dar și în zona Bereasca și Găgeni din Ploiești ne-au sesizat că aproape zilnic se ridică din incinta rafinăriei Vega un nor de culoare albă, casele și mașinile fiind acoperite cu o pulbere de culoare deschisă.

”Mirosul este înțepător, nu putem aerisi locuințele, iar mașinile noastre sunt tot timpul murdare. Apelăm la dvs. poate se sesizează și cei de la Garda de Mediu” a fost unul dintre mesajele trimise de cititorii care locuiesc în zona rafinăriei.

Un alt cititor ne-a trimis o filmare realizată în această dimineață, imaginile fiind postate la finalul articolului.

La solicitarea observatorulph.ro, reprezentanții rafinăriei Vega Ploiești au transmis următorul punct de vedere:

„În cadrul lucrărilor de ecologizare a batalelor istorice de la rafinăria Vega Ploiești, se folosește un procedeu tehnic de neutralizare a gudronului.

Astfel, în zonă nu s-a format un nor de praf, ci abur, ca urmare a reacției exoterme care are loc în timpul tratării, cu degajare de căldură.

Aburul a fost amplificat și de temperatura scăzută din atmosferă, un aspect normal în această perioadă.

La fața locului au fost prezenți și reprezentanții Gărzii de Mediu Prahova, care au constatat faptul că sesizările nu sunt fondate. Nu au fost aplicate sancțiuni, neîncălcându-se nicio normă de protecție a mediului înconjurător.”

Și Primăria Blejoi a primit numeroase sesizări de la cetățeni privind acest fenomen.

”Am cerut reprezentanților Agenției pentru Protecția Mediului și Gărzii de Mediu monitorizarea periodică a ecologizării batalurilor, substanța folosită producând disconfort cetățenilor din Ploieștiori și Țânțăreni” a declarat pentru observatorulph.ro Adrian Dumitru, primarul comunei Blejoi.

VIDEO Imaginile trimise de un cititor din Blejoi, care locuiește în apropierea batalurilor rafinăriei Vega:

Cum arată mașinile localnicilor:

Observatorulph.ro a solicitat un punct de vedere și Gărzii de Mediu Prahova.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0726 221 596 pe WhatsApp sau Signal

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău