VIDEO: Polițistul celebru din Păulești, acuzat de abuz: ”Mi-a luat talonul pentru rugină a doua oară. Prima dată mi l-am recuperat cu certificat de la RAR că mașina este ok”

Polițistul prahovean Sever Lazăr, celebru pentru că a sancționat mai multe VIP-uri locale, precum consilieri de parlamentari sau maneliști, este acuzat de un șofer din Păulești că îl hărțuiește, în ultimul an aplicându-i numeroase amenzi, multe dintre ele fiind contestate și anulate în instanță.

Ultima sancțiune a fost primită de șoferul respectiv joi, 15 octombrie, când a fost tras pe dreapta de agentul de poliție Lazăr.

”De fiecare dată când mă vede la volan mă trage pe dreapta și găsește un motiv să mă amendeze. Ieri mi-a reținut talonul pentru că am urme de rugină pe autoutilitara cu care îmi câștig pâinea. Este a doua oară când procedează astfel! Prima dată, în aprilie,mi-am recuperat talonul după ce am fost cu mașina la RAR și am obținut certificatul că aceasta corespunde tehnic pentru a circula pe drumurile publice. Acum trebuie să fac la fel, iar asta înseamnă bani, taxa la RAR este de aproape 200 de lei, și timp pierdut”, susține șoferul respectiv.

FOTO Dovada de la RAR că mașina corespunde tehnic pentru a circula pe drumurile publice:

Citește și Polițiști cu mașină de Poliție ruginită verifică ITP-ul în trafic. Reacția unui trecător: ”Nu vă e, mă, rușine?” VIDEO

O altă amendă aplicată de polițistul respectiv aceluiași șofer a fost anulată de Tribunalul Prahova.

”Eu îmi pierdusem actele și am fost amendat de același polițist, însă am demonstrat în instanță că eram nevinovat și mi-au anulat contravenția. Alădată, când mașina mea era parcată, m-a chemat din curte și m-a pus să aprind luminile, să-i dau actele, să suflu în fiolă.  Noroc că aveam la mine un bec pentru faza scurtă, care era arsă și l-am înlocuit pe loc că mă amenda și atunci. Cred că în ultimul an am fost amendat de vreo zece ori. Degeaba l-am reclamat la superiori, răspunsul lor a fost mereu că Lazăr este nevinovat” acuză șoferul, care se simte hărțuit de agentul respectiv.

Contactați de observatorulph.ro pentru un punct de vedere, reprezentanții IJP Prahova susțin că șoferul are dreptul de a contesta amenda aplicată de polițist, instanța fiind singura în măsură să constate dacă aceasta a fost aplicată corect sau nu de polițist.

VIDEO Momentul în care polițistul îl amendează pe șofer pentru ”coroziunea” caroseriei, a doua oară pentru aceeași faptă într-un interval de câteva luni:

FOTO Cum arată petele de rugină pentru care polițistul i-a luat talonul proprietarului mașinii:

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596