VIDEO: Munți de deșeuri, inclusiv medicale, depozitați în curtea incineratorului Eco Burn. Explicația companiei

0

Un cititor ne-a trimis imagini surprinse recent în curtea incineratorului de deșeuri periculoase Eco Burn din Parcul Industrial Brazi.

În filmare se vede depozitată în aer liber o cantitate uriașă de deșeuri, inclusiv medicale, considerate periculoase.

Imaginile au ajuns și la Ministerul Mediului, în atenția Comisariatului Gărzii de Mediu.

Pentru o situație identică, de depozitare a unei cantități mari de deșeuri, Garda de Mediu Prahova a aplicat anul trecut companiei o amendă de 40.000 de lei.

În urmă cu două săptămâni, pompierii prahoveni au fost chemați să stingă un incendiu  izbucnit în curtea incineratorului Eco Burn. Atunci au ars deșeurile depozitate în două containere, pe o suprafață de aproximativ 100 mp, poliția deschizând un dosar de cercetare penală (detalii AICI).

Reamintim că Eco Burn deține singurul incinerator de deșeuri din Muntenia, aici fiind distruse și cele care provin de la spitalele din Prahova, Buzău, Dâmbovița, Sibiu, Argeș și București.

Eco Burn: ”este normal si firesc ca in aceasta zona sa fie prezente deseuri pe intreaga zona betonata”

La solicitarea observatorulph.ro privind un punct de vedere, reprezentanții Eco Burn au transmis că ” in conformitate cu autorizatia de construire emisa pe numele subscrisei,
toata zona din jurul incineratorului este zona de depozitare, fiind amenajata in acest sens cu o platforma betonata conform dispozitiilor legale impuse. Astfel, este normal si firesc ca in aceasta zona sa fie prezente deseuri pe intreaga zona betonata. Conform circuitului tehnologic, deseurile sunt primite in aceasta zona, de unde sunt preluate si transferate in incinta incineratorului pentru procesarea efectiva cu respectarea termenelor legale,
cenusa rezultata fiind depozitata temporar in aceeasi zona de depozitare”.

VIDEO Curtea incineratorului, plină de deșeuri

Punctul de vedere transmis de Eco Burn

 

 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău