Un căruțaș inconștient, filmat când forțează și lovește bariera CFR de la Brazi. Reacția mecanicului de locomotivă – VIDEO

2

La un pas de tragedie! CFR Infrastructură a publicat imagini care suprind inconştienţa unui căruțaș prahovean la trecerea la nivel cu calea ferată din apropierea stației CFR Brazi.

Postarea CFR Infrastructură pe Facebook:
Nu puţine sunt situaţiile în care participanții la trafic (șoferi, bicicliști, căruțași, pietoni etc) dau dovadă de inconştiență la trecerile la nivel cu calea ferată, ignorând semnalizarea şi forţând traversarea, considerând că astfel fentează trenul.
Un astfel de caz a fost surprins de camerele de luat vederi sâmbătă, 18 iulie 2020, la trecerea la nivel cu calea ferată din apropierea stației Brazi, când un căruțaș inconştient și-a mânat calul mai departe, deși barierele erau în mișcare, forțând practic traversarea pe sub brațul barierei și talonând semicumpăna, aflată deja în poziţia orizontală.
Din fericire, de această dată, inconștiența căruțașului a avut doar consecințe asupra traficului feroviar, deoarece prin talonarea semicumpenei s-a declanșat automat sistemul de avertizare că bariera nu funcționează corespunzător, mecanicul trenului reușind să reducă viteza de circulație a trenului în zona trecerii la nivel, de la 120 km, la 20 km/h.
De asemenea, personalul feroviar a intervenit imediat pentru remedierea defecțiunii la sistemul de funcționare al barierei, astfel încât nici traficul rutier nu a fost afectat.
Menţionăm faptul că trecerea la nivel cu calea ferată din imagini este situată la km 49+900, între staţiile Brazi și Crivina, interval de stații unde viteza de circulație a trenurilor de călători este de 120 km/h.
Deşi compania CFR SA a luat toate măsuri de siguranţă la această trecere la nivel atât pentru pentru traficul rutier, cât şi pentru cel feroviar, fiind montate inclusiv camere video, inconştienţa unor participanți la trafic este greu de înțeles!
VIDEO

 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

2 COMENTARII

  1. Nu era cazul sa incetineasca trenul.A fost la limita situatia.Nu a fost nicio distrugere.Daca sunteti nemultumiti ca se pune in pericol traficul feroviar,atunci obligati mecanicii sa nu ma incetineasca viteza intre statii indiferent de pericol,iar daca au loc daune la nivelul feroviar sa le plateasca participantul la trafic care nu face parte din sistemul feroviar.
    Celor de la politie,guvern,parlament si CFR sa nu le mai pese de astfel de inconstienti.In acea zona nu sunt multe accidente.Solicit sa desfiintati semibarierele si sa lasati doar lumina rosie si semnalul sonor in functiune la aceasta trecere.E mai profitabil.Mai scadem din populatie.Cel ce vrea sa traiasca sa respecte regulamentul rutier privind trecerea la nivel cu calea ferata semnalizata sonor si luminos,iar cel care nu vrea sa mai traiasca e liber sa incalce aceste reguli.

  2. Nu cred ca ar fi o idee rea ca CFR sa certifice acele camere de supraveghere si sa transmita imaginile catre Politie. Inaintea carutasului au trecut cateva masini pe semnal rosu la bariera. Nu mai spun ca si carutasul poate fi identificat si pe langa o amenda consistenta, poate sa plateasca si remedierea barierei…

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău