Mi-am făcut testul COVID. Cum a fost experiența. VIDEO

Am avut COVID-19? Dar dacă am coronavirus și sunt asimptomatic? Sunt cele două întrebări care m-au ”stresat” în ultima perioadă, așa că am apelat la Dentirad Hospital Plopeni pentru a-mi face testul rapid.

Care este procedura

M-am prezentat la spitalul Dentirad din Plopeni, în baza unei programări făcute la numărul de telefon 0244 972. 

Aici am fost supus triajului epidemiologic obligatoriu, care include și măsurarea temperaturii în cortul special amenajat în curtea spitalului.

Apoi am fost condus într-un cabinet medical, unde mi s-a explicat ce urmează să mi se întâmple. Cum eu am fobie de spital, ace, sânge, etc, ”instructajul” a fost mai mult decât util.

Testul costă 100 de lei, este fabricat în SUA și are o acuratețe de 98,8%. Detalii AICI

Cum se recoltează proba

Cu un dispozitiv special, care folosește ace de unică folosință, am fost înțepat în deget (durerea este insesizabilă), iar o picătură de sânge a fost așezată într-un dispozitiv desigilat în fața mea peste care a fost turnată o substanță specială. Menționez că toate serviciile medicale se desfășoară în siguranță, personalul medical fiind testat în dinamică, săptămânal.

Rezultatul, în zece minute

În mai puțin de zece minute am aflat și rezultatul, care a fost negativ, așa cum se poate vedea și din certificatul publicat mai sus. Documentul medical poate fi folosit, de exemplu, pentru o călătorie în străinătate, acolo unde este necesar sau pentru accesul în alte unități medicale în vederea efectuării unor analize/intervenții invazive.

VIDEO Experiența testului COVID la Dentirad Hospital Plopeni:

 

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

5 COMENTARII

  1. Bun, dar ce se intampla daca este pozitiv, daca testul arata ca in acel moment persoana testata este activa cu virusul? Se carantineaza? Se duce la spital cu forta? Caci ma indoiesc ca va fi lasata sa plece acasa din moment ce doctorii sunt obligati sa raporteze incidentul, motiv pentru care multora le va fi teama sa vina sa faca testul.

  2. Din pacate in Cehia nu este acceptat, fiind test de anticorpi..Astazi baiatul meu a trebuit sa refaca testul acolo contra 300 euro si cu rezultatul in 3 ore de la recoltare.

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău