Mesaj emoționant al Colegiului Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza, după ce pandemia de coronavirus a anulat festivitatea de absolvire. VIDEO

0

Din cauza pandemiei de coronavirus, festivitatea de absolvire a promoției 2020 a Colegiului Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza a fost anulată. Pe pagina de Facebook a colegiului a fost postat un mesaj emoționant.

Mesajul postat pe pagina de Facebook a Colegiului Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza:

Cu toții, profesori, cadre militare, părinți, colegi și apropiați ai voștri, am sperat că vă vom fi alături în momentul absolvirii, că vom plânge și ne vom bucura în același timp, că vă vom auzi strigând „Absolvent”, că vom cânta împreună „Gaudeamus”, că vom fi parte la cele două momente de tradiție din istoria Cantemirului: „Ultimul clopoțel” și „Ultimul apel”, că vă vom aplauda pentru rezultatele voastre și că vom forma acel careu specific în care să vă vedem strânși ca într-o mare familie în jurul panoului de promoție și unde inimile voastre să bată la unison.

Toate acestea au fost oprite, în acest an, de pandemia de coronavirus.
Nu ați renunțat, ba chiar ați găsit puterea și inspirația de a crea un moment care să rămână în istoria colegiilor naționale militare.

Este un final altfel și îl privim ca atare, păstrând în sufletele noastre farmecul anilor minunați de liceu în care v-ați pregătit aripile pentru zborul maturității, conștienți fiind că viitorul se clădește pe temelia anilor de școală.

În şcoală înveţi o lecţie, apoi dai un test în viaţă, test care, în cele din urmă te va învăţa o lecţie. Fiţi făuritorii propriului destin şi să vă amintiţi că, puteţi avea tot ceea ce vă doriţi, trebuie doar să aveţi încredere în voi!

Priviți spre viitor cu încredere și convingere că deasupra tuturor obstacolelor și greutăților strălucește cunoașterea dobândită de la dascălii voștri, care v-au cultivat, cu măiestrie și răbdare, dorința de autodepășire și v-au călăuzit pașii către succesul în carieră.

Inevitabil, timpul are ultimul cuvânt în efemera existenţă a celor care reuşesc să-l învingă prin amintirea lor şi care, urmărindu-şi destinele, acced spre o nouă etapă, dar, nu înainte, de a lăsa în grijă cetatea adolescenţei colegilor mai mici, ce au misiunea de a veghea şi de a menţine viu spiritul secular al Cantemirului.

Mult succes la examene și în viață!

VIDEO

Credit video: Voce: Oana Vențel și Rareș-Andrei Păuna – În umbra marelui CNM (cover Pheonix-In umbra marelui URSS)
Secvențe video: Maior Marius Gheorghe
Foto:Arhiva personală a elevilor militari
Montaj Video: editor Paula Damian-Dojană
Versuri: anonim (transmise din generație in generație)

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău