Un locuitor din Păulești susține că a fost amendat abuziv de Poliție. ”Aveam declarația pe telefon, nu a vrut să o vadă!” VIDEO

6

Un bărbat din comuna Păulești susține că a fost victima unui abuz al unui agent de poliție al postului din localitate. Polițistul l-a amendat pentru încălcarea ordonanțelor militare, deși, susține bărbatul, avea declarație pe propria răspundere în telefon că merge la magazinul din localitate pentru cumpărături.

Incidentul s-a petrecut marți, 14 aprilie, pe o stradă din comuna Păulești. Liviu Manole a povestit pentru observatorulph.ro ce s-a întâmplat.

”Am fost oprit de agentul de poliție al postului din comună, care m-a amendat pentru că am ieșit din casă fără justificare. Menționez că aveam declarația pe propria răspundere completată crect și datată, salvată în telefon, unde trecusem ca motiv al deplasării cumpărături la supermarket-ul din Păulești. Polițistul nici măcar nu a vrut să o citească, mi-a spus că nu era o urgență! Asta deși același agent de poliție m-a oprit și zilele trecute, însă atunci i-am arătat declarația pe telefonul mobil că mă duc la medic și chiar m-a pus să-l sun pe doctor ca să fie convins că nu mint. Atunci nu m-a amendat, dar de data aceasta a completat un proces verbal. Nici nu știu ce amendă mi-a dat, pentru că nu mi-a dat posibilitatea să menționez că aveam declarația la mine. Am refuzat să semnez documentul pentru că a fost întocmit abuziv! ” susține Liviu Manole.

Acesta l-a filmat pe agent în timpul completării procesului verbal de contravenție, iar din imagini se vede că acesta nu purta mănuși și nici mască de protecție. În plus, în timpul interacțiunii cu persoana amendată nu s-a respectat distanța socială, așa cum tocmai Poliția Română preciza într-un comunicat oficial și într-o demonstrație VIDEO pe Facebook.

Contactați de observatorulph.ro,reprezentanții IJP Prahova au transmis următorul punct de vedere:

Cu privire la aspectele semnalate, conducerea inspectoratului a dispus efectuarea de verificări, prin intermediul Biroului Control Intern, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsuri în consecință. Conform dispozițiilor Ordonanței Guvernului nr. 2/2001, persoana sancționată are posibilitatea de a formula plângere împotriva proceselor-verbale de contravenție, adresându-se judecătoriei în a cărei circumscripție a fost săvârșită contravenția, controlul aplicării și executării sancțiunilor contravenționale principale și complementare fiind de competența exclusivă a instanței de judecată”.

VIDEO Momentul în care polițistul îl amendează pe bărbatul din Păulești

FOTO Declarația pe propria răspundere a celui amendat

Dovada că declarația figura în telefon

Bonul de cumpărături

 

 

 

 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

6 COMENTARII

 1. o sa iasa pana la urma lumea cu furcile in strada…O intrebare ptr acesti …obraznici „pe cate persoane din primarie, neamuri, familie si cunostinte a-ti iertat de amenda daca au sunat pe cine trebuie ?” Rusine sa va fie, …
  Comentariu moderat din cauza unor cuvinte jignitoare

 2. Nu e cumva „eroul” ala care amendeaza si aresteaza tot ce prinde prin Paulesti? Pe el cine-l prinde? Pana cand or sa fie lasati sa faca legea dupa capul lor?

 3. UN …. DE … care face de ras POLITIA ROMANA.Daca superiorii lui nu l sanctioneaza inseamna ca sant ca el.
  Comentariu cenzurat din cauza limbajului si atacului la persoana

 4. Buna ziua,

  Este incredibil, dacă va uitați puțin pe bonul de casa o sa vedeți urgentele: ciocolata, cipsuri, țigări !! Lumea nu înțelege ca trebuie sa stam in casa și sa ieșim afara doar pentru cazurile foarte urgente!!!

  Sa-i fie rusine ! Sa-l vedem pe acest tânăr cum reacționează după o tragedie in familie, părinții.

  Mulțumesc și sărbători fericite !

 5. bai Petrica…nu toti fura ca tine si sunt putori la stat, eventual pe la primaria Paulesti. NU misca nimic in Paulesti fara sa stie nenea ala care are primul birou pe stanga cum intri in primarie !!! Putorile astea 2 de politisti, nu sunt locali, sunt de la politia nationala cu birourile perete in perete cu baiatu de mai sus. In ceea ce il priveste de cel amendat, asa cum spuneam mai sus, nu toti au bani ca tine furati, nemunciti…si saracu s-a dus si el cu 50 lei sa-si cumpere ceva. Printre cele enumerate de tine (putoare) pe bon mai sunt si …apa plata, mere, faina…asa ca hai sictir !

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău