Cum ne protejăm de coronavirus? Sfaturile medicului Alin Scarlat – VIDEO

Medicul Alin Scarlat a fost invitat în emisiunea ”Dincolo de cuvinte” de la VP TV, în care a vorbit despre pericolul pe care îl reprezintă coronavirusul și cum ne putem proteja în timpul pandemiei.

”Înainte de toate trebuie să știm că noi avem un sistem imunitar foarte performant. Coronavirusul face parte dintr-o familie mare de virusuri cu ARN și vă garantez că mai devreme sau mai târziu marea majoritate a oamenilor va dezvolta imunitate și la acest virus. Vă dau un exemplu. Până la 25 de ani, omul dezvoltă imunitate în proporție de 97% la virusul hepatitei A, fără să facă boala. Mult mai rău ne face frica, teama, care provoacă un dezechilibru în relația minte-trup și suflet.

Revenind la coronavirus, acesta produce o insuficiență respiratorie acută severă, blochează alveolele pulmonare și determină un răspuns exagerat din partea organismului, dar asta în cazuri foarte rare. Problema este că nu știm dacă am contactat virusul, iar pericolul major este că se transmite foarte ușor, putând infecta un număr mare de oameni” a declarat medicul Scarlat.

Acesta recomandă purtarea măștii de protecție pentru a limita răspândirea virusului.

”În lipsa unui vaccin, profilaxia este cel mai bun tratament. Asta înseamnă să respectăm distanțarea socială, să purtăm mască și mănuși” a precizat Alin Scarlat.

Urmărește integral interviul medicului Alin Scarlat la VP TV aici:

 

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău