copil-medic_ebe5d.jpg

Prezent în emisiunea ””Observatorulph.ro LIVE” de astăzi, medicul specialist Mihai Băican, director medical la Dentirad Hospital Plopeni, a tras un semnal de alarmă în privința stării de sănătate a copiilor.

Astfel, din cauza posturii pe care o au când butonează telefonul mobil sau tableta sau din cauza greutății excesive a ghiozdanului, copiii suferă deformări ale coloanei și dezvoltă afecțiuni care le afectează dezvoltarea fiziologică.

”Din păcate, în cabinet ajung tot mai mulți pacienți cu vârste mici, care au deja dureri ale coloanei vertebrale. Nu vorbim doar de un aspect inestetic, ci de afecțiuni care pot genera probleme mari de sănătate. În astfel de situații, copiii au nevoie de kinetoterapie, iar exercițiile învățate la ședințele respective trebuie să fie practicate aproape zilnic” susține medicul Mihai Băican. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Acesta le transmite părinților să fie un exemplu pentru copiii lor și să renunțe împreună la un stil de viață nesănătos, sedentar.

”Practicarea unui sport, care presupune mișcare și condiție fizică, este esențială în dezvoltarea armonioasă a unui copil” este sfatul doctorului.

Acesta a vorbit în emisiune și despre tratamentele regenerative, precum cele cu ozon și PRP (cunoscută popular sub denumirea deterapia vampir), care pot amâna și chiar anula în anumite cazuri fericite intervențiile chirurgicale. Acestea pot fi urmate și pentru întreținerea stării de sănătate, nu doar când apar dureri precum cele articulare cauzate de artroză.

”Fiecare dintre noi are grijă de mașină, să-i schimbe la timp uleiul la motor și filtrele, sau să-și facă update la telefon. De ce nu am avea grijă și de corpul nostru? Astfel de terapii ne ajută să luptăm cu virusurile, de exemplu, inclusiv cu cei care declanșează gripa” a explicat Mihai Băican (pentru prgramări la un consult accesați www.dentirad.ro sau sunați la 0244972)

VIDEO Înregistrarea emisiunii ”Observatorulph.ro LIVE”, invitat medicul specialist Mihai Băican:

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Observatorul Prahovean
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg